Vánoční hvězdičky s anýzem

Vánoční hvězdičky s anýzem

Jednoduché a chuťově velmi zajímavé cukroví, na které kromě anýzu potřebujte jen několik dalších ingrediencí, které máte běžně ve spíži.

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek másla
  • 1/2 šálku moučkového cukru
  • 1 čajová lžička mletého anýzu
  • 1 čajová lžička anýzového extraktu

Polevu:

  • 2 šálky moučkového cukru
  • 3 čajové lžičky anýzového extraktu
  • 2 PL mléka
  • vánoční posypky

Postup:

  1. Máslo a cukr vyšlehejte pomocí ručního mixéru, dokud se dobře nespojí.
  2. Přidejte anýzový extrakt a vmíchejte ho do máslové směsi.
  3. Postupně přidávejte mletý anýz a mouku.
  4. Vypracované těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 15 minut do chladničky.
  5. V mezidobě si předehřejte troubu na 170°C a plech na pečení vyložte pečicím papírem.
  6. Vychlazené těsto rozválejte válečkem.
  7. Pomocí vykrajovátek ve tvaru hvězdičky či jiných anýzové cukroví vykrájejte.
  8. Plech s cukrovím vložte do trouby a pečte přibližně 15 mnout
  9. Když anýzové cukroví chladne, připravte si polevu.
  10. Jednoduše společně vyšlehejte cukr, mléko a anýzový extrakt.
  11. Pomocí zdobítka polevu na cukroví naneste a na závěr ozdobte vánočními posypkami.
Vánoční pečivo ve tvaru hvězdiček s anýzovými semínky a polevou.
zdroj: lordbyronskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.