Javorový sirup lze v tomto receptu nahradit i jinými sirupy nebo lesním medem.
Ingredience:
- 2 a 1/2 šálku namletých mandlí
- 3 PL škrobu z maranty
- 5 PL javorového sirupu
- 5 PL másla
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1 šálek rozpuštěné bílé čokolády
- špetka soli
- zdobení
Postup:
- Ve větší míse smíchejte mandlovou mouku, škrob a sůl.
- Přidejte změklé máslo, javorový sirup a vanilku.
- Nejprve vše spojte vidličkou a poté rukama vypracujte v těsto.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice alespoň na 1 hodinu vychladit.
- Předehřejte troubu na 160°C.
- Vychlazené těsto rozválejte na tloušťku asi půl centimetru.
- Pomocí vykrajovátek vykrajujte tvary a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte přibližně 18-20 minut, dokud cukroví nezíská barvu.
- Před zdobením bílou čokoládou nechte cukroví asi hodinu vychladnout.