Vánoční hvězdičky s bílou čokoládou

Vánoční hvězdičky s bílou čokoládou
Příprava: 105 minut Vaření: 18 minut Počet porcí: 1

Javorový sirup lze v tomto receptu nahradit i jinými sirupy nebo lesním medem.

Ingredience:

  • 2 a 1/2 šálku namletých mandlí
  • 3 PL škrobu z maranty
  • 5 PL javorového sirupu
  • 5 PL másla
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálek rozpuštěné bílé čokolády
  • špetka soli
  • zdobení

Postup:

  1. Ve větší míse smíchejte mandlovou mouku, škrob a sůl.
  2. Přidejte změklé máslo, javorový sirup a vanilku.
  3. Nejprve vše spojte vidličkou a poté rukama vypracujte v těsto.
  4. Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte do lednice alespoň na 1 hodinu vychladit.
  5. Předehřejte troubu na 160°C.
  6. Vychlazené těsto rozválejte na tloušťku asi půl centimetru.
  7. Pomocí vykrajovátek vykrajujte tvary a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  8. Pečte přibližně 18-20 minut, dokud cukroví nezíská barvu.
  9. Před zdobením bílou čokoládou nechte cukroví asi hodinu vychladnout.
mandlové cukroví zdobené bílou čokoládou
zdroj: flavcity.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.