Vůně skořice k vánočním svátkům patří. Vychutnejte si její aroma i chuť prostřednictvím tohoto jednoduchého receptu.
Ingredience:
- 3 vaječné bílky
- 300 g mletých mandlí
- 200 g moučkového cukru
- špetka soli
- 1/2 čajové lžičky citronové šťávy
- 1 čajová lžička vanilkového cukru
- 1 čajová lžička mleté skořice
Postup:
- Nejprve ušlehejte bílky se špetkou soli do podoby tuhého sněhu.
- Následně do sněhu vmíchejte citronovou šťávu a moučkový cukr.
- Měla by vzniknout pěkná bílá hmota, čím déle mícháte, tím lépe.
- Pět až šest polévkových lžic této směsi si dejte do samostatné vzduchotěsné nádoby, uzavřete a dejte vychladit.
- Ke zbytku směsi přidejte mleté mandle, skořici a vanilkový cukr.
- Vypracujte v těsto.
- Těsto dejte na přibližně dvě hodiny do chladničky.
- Předehřejte si troubu na 170 °C.
- Pracovní plochu si posypejte moučkovým cukrem a těsto rozválejte.
- Kořeněné cukroví vykrájejte pomocí formičky ve tvaru hvězdičky.
- Hvězdičky odkládejte na plech s pečícím papírem.
- Před vložením do trouby cukroví potřete vychladlou bílkovou směsí.
- Pečte přibližně 15 minut.
Zázvor můžete přidat nejen do receptů na kořeněné cukroví nebo perníčky. Upéct si s jeho pomocí můžete i skvělé vánoční zázvorové sušenky.