Vůně a chuť skořice k Vánocům patří. I proto je toto koření jednou z ingrediencí tohoto receptu!
Ingredience:
- 3 šálky hladké mouky
- 1 a 1/4 šálku sádla
- 3/4 šálku cukru
- 1 vejce
- 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 3 čajové lžičky drceného anýzového semínka
- kůra z jednoho pomeranče
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
Na obaleníí
- 1 šálek cukru
- 2 čajové lžičky mleté skořice
Postup:
- Do středně velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Vmíchejte rozdrcený anýz a pomerančovou kůru.
- V samostatné velké míse smíchejte cukr a rozpuštěné sádlo.
- Poté pomocí elektrického mixéru vyšlehejte sádlo a cukr do nadýchané směsi.
- Přidejte vejce a vanilku a opět vyšlehejte.
- Postupně zašlehejte také směs mouky.
- Přestaňte šlehat, jakmile se směs spojí.
- Těsto bude drobivé, rukama ho zpracujte do kuličky a zapracujte do něj všechny volné kousky.
- Poté těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut do chladničky.
- Vychlazené těsto rozdělte na tři přibližně stejně velké části.
- Těsto propracujte ještě jednou rukama a poté ho válečkem rozválejte na tloušťku přibližně půl centimetru.
- Vykrájejte vykrajovátky jednotlivé tvary.
- Plech na pečení vyložte pečicím papírem a sádlové cukroví na něj vyložte.
- Předehřejte troubu na 170°C.
- Pečte přibližně 10-12 minut v závislosti na velikosti cukroví.
- V mezidobě v malé misce smíchejte cukr a skořici na posypání.
- Nechte sádlové cukroví mírně vychladnout a poté ho obalte v připravené směsi cukru a skořice.