Vánoční hvězdičky se skořicí a sádlem

Vánoční hvězdičky se skořicí a sádlem

Vůně a chuť skořice k Vánocům patří. I proto je toto koření jednou z ingrediencí tohoto receptu!

Ingredience:

  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 a 1/4 šálku sádla
  • 3/4 šálku cukru
  • 1 vejce
  • 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 3 čajové lžičky drceného anýzového semínka
  • kůra z jednoho pomeranče
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Na obaleníí

  • 1 šálek cukru
  • 2 čajové lžičky mleté skořice

Postup:

  1. Do středně velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  2. Vmíchejte rozdrcený anýz a pomerančovou kůru.
  3. V samostatné velké míse smíchejte cukr a rozpuštěné sádlo.
  4. Poté pomocí elektrického mixéru vyšlehejte sádlo a cukr do nadýchané směsi.
  5. Přidejte vejce a vanilku a opět vyšlehejte.
  6. Postupně zašlehejte také směs mouky.
  7. Přestaňte šlehat, jakmile se směs spojí.
  8. Těsto bude drobivé, rukama ho zpracujte do kuličky a zapracujte do něj všechny volné kousky.
  9. Poté těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut do chladničky.
  10. Vychlazené těsto rozdělte na tři přibližně stejně velké části.
  11. Těsto propracujte ještě jednou rukama a poté ho válečkem rozválejte na tloušťku přibližně půl centimetru.
  12. Vykrájejte vykrajovátky jednotlivé tvary.
  13. Plech na pečení vyložte pečicím papírem a sádlové cukroví na něj vyložte.
  14. Předehřejte troubu na 170°C.
  15. Pečte přibližně 10-12 minut v závislosti na velikosti cukroví.
  16. V mezidobě v malé misce smíchejte cukr a skořici na posypání.
  17. Nechte sádlové cukroví mírně vychladnout a poté ho obalte v připravené směsi cukru a skořice.
Sádlové hvězdičky se skořicí.
zdroj: somethewiser.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.