Milujete ryby?
Pak vám nejspíš bude vonět i tato sladkovodní dobrůtka, která je servírována ve velké většině českých domácností na Štědrý večer.
Recepty na kapra však můžete udělat i kdykoliv během roku.
Podívejme se na 6 nejoblíbenějších provedení.
Naše recepty
Z kapřího masa můžete dělat i trvanlivější produkty, jako je tomu kupříkladu v případě pečenáčů. Takto si můžete mimo jiné chytře uchovat zbytky nesnědeného smaženého kapra.
V dobách našich babiček a prababiček se připravovaly i jiné s recepty s kaprem, které se však na talířích v moderní domácnosti již moc neobjevují. Příkladem je třeba kapr na modro nebo kapr v rosolu.
Tato ryba se výborně páruje s kořenovou zeleninou a sedí jí i sladkokyselá chuť. Mrkev, celer a petržel se hodí do základu polévek i omáček.
Podávat jej však můžete buď jen tak s chlebem nebo s brambory na různý způsob.
Hodí se k němu i lehké zeleninové saláty nebo přílohové dipy.
Jak se vám recepty s kaprem líbily? Napište do komentářů, jak se vám to povedlo.