Vánoční kokosové rohlíčky

Vánoční kokosové rohlíčky
Příprava: 40 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 60

Tradiční rohlíčky s kokosem, které jsou nedílnou součástí vánočního tácu s cukrovím. V našem receptu vám přinášíme dokonce dvě možnosti jak těsto vytvarovat, aby výběr z tvarů byl o něco pestřejší.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g rozpuštěného másla
  2. 175 g krystalového cukru
  3. lžička prášku do pečiva
  4. 2 vejce
  5. 500 g jemně strouhaného kokosu (polosladký nebo neslazený)
  6. 500 g hladké mouky
  7. 250 g kokosové mouky

Na cukrovou posypku

  1. 100 g moučkového cukru
  2. pytlík vanilkového cukru

Postup

  1. Do středně velkého hrnce přidáme studené máslo a rozpustíme ho při nízké teplotě.
  2. Jakmile se rozpustí, odstraníme ho z tepla a před dalším použitím ho necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  3. Když je máslo teplé (ne horké), přidáme cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí a dobře nespojí s máslem.
  4. Přidáme vejce a pokračujeme v míchání.
  5. Přidáme prášek do pečiva a pokračujeme v míchání.
  6. Směs přelijeme do velké mísy a přidáme kokos.
  7. Když je vše důkladně promícháno, přidáme obě mouky a pokračujeme v míchání, dokud se vše nezapracuje do těsta.
  8. Těsto vyndáme z mísy a pokračujeme v hnětení ručně.
  9. Těsto rozdělíme na polovinu a z každého vytvoříme různě tvarované cukroví z kokosu.
  10. Na kokosové rohlíčky z těsta odlomíme ½ lžičky a v rukou z ní vyválíme kouli.
  11. Poté kuličku vyválíme do tvaru dlouhé rolky a ohneme jí jako do tvaru půlměsíce.
  12. Na sušenky ve tvaru mašle z těsta odlomíme ½ lžičky a v rukou z ní vytvarujeme kouli.
  13. Poté kuličku vyválíme jako nudli a oba konce jemně stlačíme vidličkou, aby připomínaly mašličku.
  14. Plech vyložíme pečicím papírem a oba druhy cukroví na ně přeneseme.
  15. Kokosové rohlíčky i kokosové mašličky pečeme při 160 stupních po dobu 15 minut.
  16. Poté je necháme na 5 minut vychladnout.
  17. Připravíme si směs moučkového cukru a vanilkového cukru.
  18. Rohlíčky i mašličky, ještě lehce teplé, v cukrové směsi obalujeme.
  19. Poté je necháme úplně vychladnout a skladujeme je na chladném místě.
Křehké vánoční cukroví z kokosu a posypané cukrem.
Zdroj: cakewhiz.com

Pokud nemáme dostatek formiček, tak formičky vyložíme potravinářskou fólii a těsto vymačkáváme do formičky. Rohlíček poté vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem. Vznikne stejně tvarovaný rohlíček, jako kdyby byl pečený ve formičce.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.