Vánoční kuba s houbami, krůtím masem a zelím

Vánoční kuba s houbami, krůtím masem a zelím

Vyzkoušejte zase úplně novou úpravu tradičního houbového kuby, tentokrát s kysaným zelím a krůtím masem. Delikatesa!

INGREDIENCE

  • 200 g krup
  • hrst lesních hub
  • 1 kg krůtích stehen
  • 1 kg kysaného zelí
  • cibule
  • česnek
  • olej
  • kmín
  • mletá paprika
  • sůl a pepř dle chuti

POSTUP

  • Kroupy několikrát dobře propláchněte ve studené vodě.
  • Pokud použijete špaldové kroupy, tak ty varem velmi rychle měknou, ostatní druhy je třeba povařit tak 20 – 30 minut (nemusí být úplně doměkka).
  • Maso nakrájejte na větší kousky, houby namočte, kysané zelí, cibuli a česnek nakrájejte.
  • Cibuli a česnek zpěňte na oleji a přidejte mletou papriku.
  • Dále přidejte maso, houby i s vodou, kmín, mletý pepř a sůl.
  • Nakonec přidejte zelí a duste 20 minut nebo do úplného změnutí masa.
  • Do hotové směsi vmíchejte předvařené kroupy.
  • Směs přendejte do olejem vytřeného pekáče, uhlaďte a pečte v troubě cca 40 minut.
  • Dobrou chuť!
Kuba z masa, hub a zelí.
www.dennikn.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.