Vyzkoušejte zase úplně novou úpravu tradičního houbového kuby, tentokrát s kysaným zelím a krůtím masem. Delikatesa!
INGREDIENCE
- 200 g krup
- hrst lesních hub
- 1 kg krůtích stehen
- 1 kg kysaného zelí
- cibule
- česnek
- olej
- kmín
- mletá paprika
- sůl a pepř dle chuti
POSTUP
- Kroupy několikrát dobře propláchněte ve studené vodě.
- Pokud použijete špaldové kroupy, tak ty varem velmi rychle měknou, ostatní druhy je třeba povařit tak 20 – 30 minut (nemusí být úplně doměkka).
- Maso nakrájejte na větší kousky, houby namočte, kysané zelí, cibuli a česnek nakrájejte.
- Cibuli a česnek zpěňte na oleji a přidejte mletou papriku.
- Dále přidejte maso, houby i s vodou, kmín, mletý pepř a sůl.
- Nakonec přidejte zelí a duste 20 minut nebo do úplného změnutí masa.
- Do hotové směsi vmíchejte předvařené kroupy.
- Směs přendejte do olejem vytřeného pekáče, uhlaďte a pečte v troubě cca 40 minut.
- Dobrou chuť!