Lahodné a velmi chutné vánoční pečivo, které si všichni hned oblíbí! Původní recept pochází z Itálie.
Ingredience:
- 3 žloutky uvařené natvrdo
- 2/3 šálku másla
- 1 a 1/4 šálku mouky
- 2/3 šálku moučkového cukru
- 2/3 šálku kukuřičného škrobu
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- kůra z 1 citronu
- 1/2 čajové lžičky soli
- moučkový cukr na posypání
Postup:
- V míse mixéru vyšlehejte máslo a moučkový cukr.
- Vmíchejte vanilku, sůl a citronovou kůru.
- Na mísu umístěte jemné sítko.
- Přidejte žloutky uvařené natvrdo a lžící protlačte žloutek sítkem, aby se vytvořil jemný žloutkový poprašek.
- Žloutky zašlehejte do máslové směsi při nízkých otáčkách.
- Do mísy přidejte kukuřičný škrob a mouku.
- Šlehejte při nízkých otáčkách, dokud se nezačne tvořit drobivé těsto.
- Vyklopte těsto na lehce pomoučenou pracovní desku a vypracujte do tvaru koule.
- Zabalte do potravinové fólie a dejte na hodinu do ledničky.
- Povrch lehce poprašte moukou a těsto rozválejte na tloušťku přibližně půl centimetru.
- Vykrajujte pomocí vykrajovátek tvary kytiček nebo jakékoli jiné.
- Položte na pečicím papírem vyložený plech a pečte při teplotě 160°C 14-17 minut.
jednou z ingerdiencí, kterou byste při pečení cukroví pravděpodobně neočekávali je ocet. Pravdou ale je, že octové cukroví, je krásně křehké a nadýchané. Inspirujte se našimi recepty.