Vánoční mrkvové košíčky s kokosovým krémem

Vánoční mrkvové košíčky s kokosovým krémem

Jednoduché a chuťově velmi zajímavé cukroví, na které kromě zázvoru potřebujte i několik dalších druhů koření.

Ingredience:

  • 10 datlí
  • 1/2 šálku vlašských ořechů
  • 1/2 šálku datlí
  • 1 pomeranč
  • 1/2 čajové lžičky skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • 4 PL strouhaného kokosu
  • 2 mrkve

Krém

  • 400 ml kokosového mléka z konzervy
  • 2 PL javorového sirupu
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Datle a vlašské ořechy rozmixujte v kuchyňském robotu na lepkavou a drobivou hmotu.
  2. Směs vtlačte do připravených silikonových formiček na košíčky a vložte do mrazničky.
  3. Z pomeranče odstraňte kůru, kterou použijete na ozdobu.
  4. Vložte všechny přísady kromě mrkve do kuchyňského robotu a rozmixujte je do jednolité hmoty.
  5. Přeneste do mísy a poté nastrouhejte mrkev.
  6. Promíchejte a nechte 15 minut odležet.
  7. Vyjměte z mrazáku formičky s ořechovo-datlovým základem a doplňte je mrkvovou směsí.
  8. Vložte opět na alespoň 2 hodiny do mrazáku.
  9. Těsně před uplynutím dvou hodin si připravte kokosový krém.
  10. Kokosové mléko vyšlehejte do krémové konzistence a za chodu přístroje přidávejte javorový sirup  a vanilku.
  11.  Opatrně vyjměte košíčky z formiček a pomocí zdobítka ozdobte kopečkem kokosového krému a pomerančovou kůrou.
Vánoční mrkvové košíčky s kokosovým krémem.
zdroj: onegreenplanet.org

Máte rádi rozmanité druhy ořechů? Recepty na raw cukroví nejsou jediné, ve kterých je můžete využít. Upečte si i další druhy ořechového vánočního pečiva!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.