Vánoční mrkvovo-skořicové stromečky (vhodné pro diabetiky)

Vánoční mrkvovo-skořicové stromečky (vhodné pro diabetiky)

Jednoduchý recept na skvěle cukroví z mrkve bez cukru, který ocení nejen diabietici! Z daného množství těsta budete mít okolo 40 kousků vánočního cukroví s mrkví.

INGREDIENCE

  • 200 g vařené mrkve
  • 350 g hladké mouky
  • 60 ml mléka
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky hřebíčku
  • 1 lžička muškátového oříšku

POSTUP

  1. Troubu předehřejte na 160°C.
  2. Oloupanou mrkev si uvařte a následně rozmixujte na kašičku.
  3. Do mísy s mrkvovou kaší přidejte všechny zbylé ingredience a hněťte – sami nebo za pomoci kuchyňského robotu –  těsto na vánoční stromečky.
  4. Vzniklé těsto vyválejte v plát o tloušťce cca ½ cm.
  5. Vykrajovátkem ve tvaru stromečku tvořte z těsta motivy, které postupně vkládejte na pečícím papírem vyložený plech.
  6. Stromečky pečte v troubě zhruba 20 minut.
Malé stromečky upečené z mrkví a skořice.
www.penelopespantryblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.