Netradiční cukroví, které si díky jeho jedinečnému tvaru zamilují všechny děti. Vyzkoušejte, uvidíte, že na něm není nic složitého!
Ingredience:
- 1 šálek krémového arašídového másla
- 1/2 šálku másla
- 1 šálek hnědého cukru
- 1 velké vejce
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
Na ozdobení
- arašídy rozdělené na poloviny
- čokoládové lupínky
- lentilky či M&M‘s
- černá lékořice nakrájená na dvoucentimetrové kousky
Postup:
- Arašídové máslo, máslo a cukr vyšlehejte, dokud se dobře nespojí.
- Vmíchejte vejce a vanilku.
- V jiné míse prosejte mouku a jedlou sodu, postupně je vmíchejte do směsi arašídového másla.
- Dejte do chladničky, dokud nebude těsto dostatečně pevné, aby se dalo tvarovat, přibližně na hodinu.
- Předehřejte troubu na 170 °C.
- Z těsta vytvarujte kuličky o průměru jednoho centimetru.
- Jednu stranu zužte tak, aby připomínala myš.
- Umístěte je přibližně dva centimetry od sebe na plechy s papírem.
- Přidejte arašídy jako uši, M&M’s jako nosy a čokoládové lupínky jako oči.
- Pečte 8-10 minut, dokud nejsou hotové.
- Do teplých myšek ihned vložte kousky lékořice jako ocásky.