Vánoční ořechy s kakaovým krémem

Vánoční ořechy s kakaovým krémem

Ořechy jsou jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního pečiva v českých domácnostech. Vyzkoušejte naši variantu s lahodným kakaovým krémem.

Ingredience:

  • 600 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 10 g prášku do pečiva

Krém

  • 200 g másla
  • 200 g cukru
  • 200 g  mletých vlašských ořechů
  • 2 PL kakaa
  • rozlámané či nepovedené kousky cukroví
  • několik kapek rumové esence

Postup:

  1. Vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem.
  2. Přidejte vejce, jedno po druhém, a míchejte, dokud se směs zcela nezapojí.
  3. K mouce přidejte sůl a prášek do pečiva a po lžících přidávejte do mokrých přísad.
  4. Vypracujte v těsto, které poté zabalte do potravinové fólie a dejte na dvě hodiny do ledničky.
  5. Malým množstvím těsta naplňte formičky na ořechy.
  6. Ořechy upečte v předehřáté troubě dozlatova.
  7. Následně ořechy vyklepněte a nechte vychladnout.
  8. V mezidobě si připravte krém.
  9. Máslo vyšlehejte s cukrem do krémové konzistence.
  10. Vmíchejte kakao a rumovou esenci.
  11. Přidejte ořechy, kousky cukroví a vymíchejte v krém.
  12. Následně k sobě pomocí krému ořechy slepte.
  13. Ořechové cukroví můžete před podávání posypat malým množstvím moučkového cukru.
Vánoční ořechy slepované kakaovým krémem.
zdroj: deliciousromania.com

Při pečení cukroví lze používat téměř všechny druhy ořechů. Nejoblíbenější jsou především ty vlašské, lískové a pekanové. Inspirujte se našimi rozmanitými variantami ořechového vánočního pečiva!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.