Zdravé cukroví plné ovesných vloček, mandlí a sušených brusinek.
Ingredience:
- 1 šálek ovesných vloček
- 1 šálek hladké mouky
- 1/2 šálku mandlí
- 1/2 šálku sušených brusinek
- 1/2 šálku třtinového cukru
- 1 vejce
- 6 PL másla
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky mandlového extraktu
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 1/8 čajové lžičky mletého hřebíčku
- 1/8 čajové lžičky muškátového oříšku
Postup:
- Předehřejte troubu na 160°C.
- Rozložte mandle na plech a pražte je 5-7 minut.
- Nechte mandle několik minut vychladnout a poté je nasekejte najemno.
- Zvyšte teplotu trouby na 170°C a plech vyložte pečicím papírem.
- V kuchyňském mixéru vyšlehejte máslo s cukrem.
- Přimíchejte vejce a vanilkový a mandlový extrakt.
- V samostatné míse smíchejte mouku, ovesné vločky, sůl, jedlou sodu, koření, opražené nasekané mandle a sušené brusinky.
- Přidejte suché přísady k mokrým a míchejte, dokud se nespojí.
- Pomocí polévkové lžíce nabírejte těsto a ručně z něj vytvarujte sušenky.
- Připravené sušenky dejte na 15 minut chladit do ledničky.
- Cukroví z ovesných vloček poté pečte asi 11-12 minut. Okraje by měly být zlatavé.