Kromě klasického bílého či červeného vína, můžete při pečení cukroví využít i víno svařené. Tento recept je oblíbený především v německy mluvících zemích.
Ingredience:
- 2 a 1/4 šálku hladké mouky
- 1 šálek másla
- 1/2 šálku cukru
- 1/2 šálku svařeného vína
- 4 vejce
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 100 g nastrouhané čokolády
Na polevu
- 1 šálek moučkového cukru
- 2 PL svařeného vína
Postup:
- Předehřejte troubu na 180°C a připravte vyšší plech, ve kterém budete toto vínové cukroví péct.
- Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny.
- Přidejte postupně všechna vejce a promíchejte.
- Poté přidejte též mouku, prášek do pečiva, čokoládu a svařené víno.
- Vypracujte v hladké těsto a to poté rozetřete po vymazaném plechu.
- Pečte přibližně 20 minut.
- Nechte vychladnout a v mezidobě si připravte polevu.
- Na polevu smíchejte moučkový cukr se svařeným vínem. Množství vína přizpůsobte koncentraci.
- Potřete jím povrch cukroví a nehte ztuhnout.
- Následně nakrájejte na kosočtverce či další tvary.