Vánoční pečivo se svařeným vínem

Vánoční pečivo se svařeným vínem

Kromě klasického bílého či červeného vína, můžete při pečení cukroví využít i víno svařené. Tento recept je oblíbený především v německy mluvících zemích.

Ingredience:

  • 2 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 1 šálek másla
  • 1/2 šálku cukru
  • 1/2 šálku svařeného vína
  • 4 vejce
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 100 g nastrouhané čokolády

Na polevu

  • 1 šálek moučkového cukru
  • 2 PL svařeného vína

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C a připravte vyšší plech, ve kterém budete toto vínové cukroví péct.
  2. Máslo vyšlehejte s cukrem do pěny.
  3. Přidejte postupně všechna vejce a promíchejte.
  4. Poté přidejte též mouku, prášek do pečiva, čokoládu a svařené víno.
  5. Vypracujte v hladké těsto a to poté rozetřete po vymazaném plechu.
  6. Pečte přibližně 20 minut.
  7. Nechte vychladnout a v mezidobě si připravte polevu.
  8. Na polevu smíchejte moučkový cukr se svařeným vínem. Množství vína přizpůsobte koncentraci.
  9. Potřete jím povrch cukroví a nehte ztuhnout.
  10. Následně nakrájejte na kosočtverce či další tvary.
Vánoční pečivo se svařeným vínem.
zdroj: quick-german-recipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.