Jednoduché cukroví se škvarky, které si jistě najde místo na vašem stole.
Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 100 g namletých škvarek
- 7 g sušeného droždí
- 1 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 1 PL krystalového cukru
- 1 vejce na potření
- hrubá sůl na posypání
Postup:
- Všechny ingredience, mouku, namleté škvarky, vlažné mléko, droždí, cukr, sůl a vejce smíchejte v míse.
- Důkladně prohněťte a vypracujte v těsto.
- Mísu přikryjte utěrkou a nechte těsto přibližně hodinu kynout na teplém, místě.
- Vykynuté těsto rozválejte válečkem a čtvercový tvar.
- Těsto přeložte na třetinu, zbytek přeložte na polovinu a znovu na polovinu.
- Těsto znovu rozválejte a přeložení zopakujte.
- Naposledy těsto rozválejte na tloušťku asi tří centimetrů a nožem udělejte na povrchu mělké mřížkové zářezy.
- Kulatým vykrajovátkem nebo hrníčkem vykrájejte kolečka a přeneste je na plech vyložený pečicím papírem.
- Nechte ještě 15 minut kynout.
- V mezidobě si předehřejte troubu na 150 °C.
- Před vložením do trouby potřete škvarkové cukroví vajíčkem a posypte hrubou solí.
- Pečte přibližně 15 minut dozlatova.