Vánoční perníčky hned měkké

Vánoční perníčky hned měkké
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 40

Chtěli byste upéct vánoční perníčky na poslední chvíli. Tento recept nevyžaduje jejich rozležení, lze je tedy konzumovat ihned, aniž byste si nalomili zub.

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky koření do perníku
  • 1 lžíce kakaa
  • 180 g cukru moučky
  • 160 g změklého másla
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce medu
  • 1-2 lžíce vody
  • bílek

Postup

  • Mouku si smícháme s perníkovým kořením, cukrem, kakaem, sodou a kypřicím práškem.
  • Následně přidáme máslo nakrájené na kostičky, med a žloutky. 
  • Vypracujeme těsto (pokud je moc sypké, přidáme trochu vody).
  • Necháme uležet v chladu alespoň 2 hodiny. 
  • Těsto si vyválíme na zhruba 5 mm hrubou placku a vykrajujeme tvary. 
  • Pečeme v troubě nahřáté na 160°C asi 8-10 minut. 
  • Po upečení je ještě horké potřeme směsí vody a bílků, aby se krásně leskly.
Vánoční perníkové vločky s bílým zdobením ze sněhu.
Zdroj: shootsknitsandleaves.com

Pokud máte rádi kořeněné perníky na různý způsob, pak vás možná potěší recepty na perníky z plechu.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.