Perníčky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů cukroví. Zkuste do nich letos přidat tročku octa, uvidíte, že na chuti nic nepoznáte, ale perníčky budou křupavější.
Ingredience:
- 2 a 1/2 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku másla
- 1/2 šálku cukru
- 2-3 PL medu
- 1 PL bílého octa
- 1 vejce
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 3/4 čajové lžičky mletého hřebíčku
Postup:
- V misce vyšlehejte máslo s cukrem.
- Přidejte prášek do pečiva a koření.
- Šlehejte, dokud se vše nespojí.
- Přidejte med, vejce a ocet a opět vyšlehejte.
- Následně po částech přidávejte prosetou mouku a vypravujte v těsto.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a vložte alespoň na 3 hodiny do ledničky.
- Těsto rozválejte válečkem a pomocí vykrajovátek vykrájejte požadované tvary.
- Toto octové cukroví pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 5-7 minut dozlatova.
- Nechte vychladnout a ozdobte.