Vánoční polévka z kapra

Vánoční polévka z kapra

Voňavá a výživná polévka s kaprem je jako stvořená k rodinné večeři. Polévka má bohatou chuť. Pokud máte rádi hustější polévky, přidejte trochu jáhel nebo rýže.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg kapra
  • 250 g filetu z kapra
  • 2 l vody
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 5-6 ks brambor
  • Kopr – podle chuti
  • Petržel – podle chuti
  • 2-3 ks bobkového listu
  • 5 ks nového koření
  • Sůl – podle chuti
  • špetka papriky

Postup

  • Pečlivě omyjte ryby, odstraňte šupiny. Odstraňte žábry.
  • Rybí hlavu a filet vložte do hlubokého hrnce a naplňte je dvěma litry studené vody.
  • Hrnec dejte na plotnu, vývar přiveďte k varu.
  • Rybí vývar vařte 30 minut na mírnou teplotu.
  • Poté hotovou rybu a filet vyjmeme z vývaru.
  • Brambory omyjte a oloupejte, nakrájejte na kostičky.
  • Do vroucího rybího vývaru přidejte nakrájené brambory.
  • Zeleninu vařte 5-7 minut.
  • Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na nudličky.
  • Do polévky s kaprem přidejte nakrájenou cibuli a mrkev a pokračujte ve vaření, dokud zelenina nezměkne.
  • Ke konci vaření přidejte do rybí polévky bobkové listy, nové koření a nadrobno nasekaný kopr a petržel.
  • Polévku osolíme a dochutíme kořením.
  • Polévku vařte další 1-2 minuty, vypněte oheň.
  • Uvařené rybí filé oddělte od kostí. Nalijte polévku na talíře nebo vývar.
  • Na každý talíř přidejte porci filetu z kapra.

Jak víme z kapra nemusí být jen polévka. Připravte si i tyto lahodné kapří pochoutky!

Lahodná polévka z kapřího masa s koprem a zeleninou.
Zdroj: curiouscuisiniere.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.