Vánoční polévka ze žlutého hrachu

Vánoční polévka ze žlutého hrachu

Lahodná a vydatná, tento recept na hrachovou polévku v quebeckém stylu se vaří velmi pomalu a je ideální ke svátečnímu obědu nebo večeři.

Co budeme potřebovat

  • 450 g pečeného kolena
  • 30 g másla
  • 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1 řapíkatý celer, nakrájený nadrobno
  • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
  • 350 ml sušeného žlutého hrachu, dobře propláchnutého
  • 1 bobkový list
  • 5 g sušeného tymiánu
  • 940 ml kuřecího vývaru nebo zeleninového vývaru
  • 750 ml vody
  • Sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Odřízněte a odstraňte kůži z kolena.
  • Ve velkém hrnci nebo holandské troubě rozpusťte na střední teplotu máslo. Přidejte mrkev, celer a cibuli.
  • Vařte za pravidelného míchání do změknutí asi 10 minut.
  • Vmíchejte sušený hrášek, bobkový list a tymián.
  • Vařte za stálého míchání asi 2 minuty.
  • Vmíchejte kuřecí vývar a vodu.
  • Přidejte maso.
  • Přiveďte k varu, poté snižte teplotu na středně nízkou, hrnec přikryjte a za občasného míchání vařte, dokud hrášek nezměkne a polévka nezhoustne, asi 1,5 – 2 hodiny.
  • Vyhoďte bobkový list a a vyjměte maso na talíř.
  • Nechte maso mírně vychladnout, poté odstraňte veškeré maso z kosti a přidejte ho zpět do polévky.
  • Míchejte, aby se maso spojilo s polévkou. Ochutnejte a podle chuti dochuťte solí a pepřem.
Žlutý hrášek ve výborné husté polévka s masem.
Zdroj: skinnytaste.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.