Kakaové nadýchané těsto, vrstva ořechovo-rumové náplně, kakaový krém a čokoládová poleva na povrchu. Co víc si můžete přát?
Ingredience:
- 150 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 4 vejce
- 120 g mletých vlašských ořechů
- 70 g hladké mouky
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 2 PL kakaového prášku
Ořechová náplň
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 100 g moučkového cukru
- 150 ml rumu
- 2 čajové lžičky vanilkového cukru
Kakaový krém
- 800 ml mléka
- 250 g másla
- 100 g cukru krystal
- 2 PL kakaa
- 2 balíčky krémového prášku Zlatý klas
Poleva
- 150 g čokolády na vaření
- 50 g hery
Postup:
- Máslo a cukr utřete do krémové konzistence, poté postupně vmíchejte žloutky.
- Přidejte mletí ořechy, mouku a prášek do pečiva.
- Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a poté je oparně přimíchejte do těsta.
- Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě předehřáté na 180°C přibližně 15-18 minut.
- V mezidobě si připravte ořechovou náplň.
- Na náplň smíchejte v míse všechny uvedené ingredience a nechte asi čtvrt hodiny stát.
- Poté si připravte kakaový krém. V mléce na mírném ohni rozpusťte cukr, krémový prášek a kakao, poté do vychladlé směsi zašlehejte máslo.
- Na upečený vychladlý korpus rozetřete a uhlaďte ořechovou náplň a poté též kakaový krém.
- Vložte na dvě hodiny do ledničky.
- Na ztuhlé opilé cukroví nalijte čokoládovou polevu, vytvořenou rozpuštěním čokolády v heře.
- Polevu následně nechte v chladu ztuhnout.
Máte pro švestky slabost? Vyzkoušejte je také v podobě receptů na švestkové buchty!