Vánoční řezy opilý František

Vánoční řezy opilý František

Kakaové nadýchané těsto, vrstva ořechovo-rumové náplně, kakaový krém a čokoládová poleva na povrchu. Co víc si můžete přát?

Ingredience:

  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g másla
  • 4 vejce
  • 120 g mletých vlašských ořechů
  • 70 g hladké mouky        
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 2 PL kakaového prášku

Ořechová náplň

  • 200 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g moučkového cukru
  • 150 ml rumu
  • 2 čajové lžičky vanilkového cukru

Kakaový krém

  • 800 ml mléka
  • 250 g másla
  • 100 g cukru krystal
  • 2 PL kakaa
  • 2 balíčky krémového prášku Zlatý klas

Poleva

  • 150 g čokolády na vaření
  • 50 g hery           

Postup:

  1. Máslo a cukr utřete do krémové konzistence, poté postupně vmíchejte žloutky.
  2. Přidejte mletí ořechy, mouku a prášek do pečiva.
  3. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a poté je oparně přimíchejte do těsta.
  4. Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě předehřáté na 180°C přibližně 15-18 minut.
  5. V mezidobě si připravte ořechovou náplň.
  6. Na náplň smíchejte v míse všechny uvedené ingredience a nechte asi čtvrt hodiny stát.
  7. Poté si připravte kakaový krém. V mléce na mírném ohni rozpusťte cukr, krémový prášek a kakao, poté do vychladlé směsi zašlehejte máslo. 
  8. Na upečený vychladlý korpus rozetřete a uhlaďte ořechovou náplň a poté též kakaový krém.
  9. Vložte na dvě hodiny do ledničky.
  10. Na ztuhlé opilé cukroví nalijte čokoládovou polevu, vytvořenou rozpuštěním čokolády v heře.
  11. Polevu následně nechte v chladu ztuhnout.
Vánoční řezy opilý František s čokoládou, ořechy a alkoholem.
zdroj: varecha.pravda.sk

Máte pro švestky slabost? Vyzkoušejte je také v podobě receptů na švestkové buchty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.