Vánoční rybí polévka s kaprem

Vánoční rybí polévka s kaprem

Výborná varianta pro ty, kteří nechtějí kapra během štědrovečerní večeře pouze jako hlavní chod!

INGREDIENCE

  • 2 kapři
  • sůl
  • 1 cibule
  • 1/4 kg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 stroužek česneku
  • 3 kuličky pepře
  • bobkový list

POSTUP

  • Na vánoční rybí polévku z kapra si nejdříve připravíme vývar.
  • Na 1,5 až 2 l polévky potřebujeme 2 kapří hlavy a k nim přidáváme kapří ocasy a ploutve.
  • Kapří hlavy očistíme, žábry vyjmeme, protože někdy bývají hořké a mohly by nám pokazit chuť polévky.
  • Hlavy zbavíme i očí a rozsekneme je po délce na dvě půlky.
  • Omyjeme a vložíme do studené osolené vody.
  • Můžeme přidat i mlíčí nebo jikry, které ale při jejich případném dalším používání raději vaříme zvlášť.
  • Do vývaru přidáme kořenovou zeleninu, 1 cibuli, asi 3 kuličky pepře a 1 bobkový list.
  • Vše uvedeme do varu a vaříme tak dlouho, až jde maso lehce oddělit od kostí.
  • Hlavy vyjmeme, velké kosti vybereme a maso protlačíme cedníkem.
  • Polévku procedíme a můžeme servírovat s petrželkou nebo třeba osvěžit čerstvou porkovou natí, dobře se doplňuje s chutí kapřího masa.
Polévka z kapra a zeleniny servírovaná v hlubokém talíři.
www.dailycookingquest.com

Vyzkoušejte i naše další lahodné recepty s kaprem, které si můžete udělat nejen na Vánoce!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.