Vánoční smažené kapří podkovy

Vánoční smažené kapří podkovy

Jaký vánoční recept na kapra máte vy? Máte nějaký rodinný klenot? Nebo jej v tento čas nepřipravujete vůbec?

INGREDIENCE

  • 10 podkoviček kapra
  • 500 ml mléka
  • 1 lžíce soli
  • 4 stroužky česneku

Na obalení:

  • vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka nebo drcené kukuřičné lupínky
  • olej na smažení

POSTUP

  • Do mléka si dáme sůl a prolisujeme česneky. 
  • Do této marinády kapry naložíme a necháme marinovat den předem. 
  • Pak každou kapří podkovu ubrouskem usušíme, pokapeme citronovou šťávou a obalujeme v mouce, rozkvedlaném vejci a ve strouhance nebo lupínkách. 
  • Smažíme na rozpáleném oleji pozvolna z každé strany asi 5 minut.
Kapr v trojobalu se hodí nejen na Vánoce.
dobrotyzkuchyne.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.