Také milujete lehoučké pusinky, nadýchané věnečky nebo rozplývající se laskonky?
Obohaťte si těmito pochoutkami i vánoční svátky!
Načerpejte inspiraci z našich receptů na sněhové cukroví!
Je jemné, křupavé a křehké!
Kterou variantu vyzkoušíte jako první?
Naše recepty
Tajemství sněhového cukroví
Aby mělo cukroví z našlehaných bílků tu správnou konzistenci, je třeba věnovat náležitou pozornost přípravě sněhu. Existují dvě základní možnosti, jak bílky s cukrem vyšlehat. Klasická možnost spočívá ve vyšlehání samotných bílků do polotuhého stavu a k nim se poté postupně zašlehává po malém množství přidávaný cukr. Důležité je šlehat opravdu dlouho. Druhou možnost představuje vyšlehání samotných bílků opět do polotuhého stavu a následné zašlehání horkého cukrového sirupu, který si připravíte svařením cukru s trochou vody.
Chuť tohoto vánočního pečiva se dá jednoduše ozvláštnit tím, že k základnímu receptu na sněhové cukroví, tedy ke směsi bílků a cukru, přidáte další ingredience. Nejčastěji se používají nejrůznější extrakty, například vanilkový nebo mandlový, a také nasekané nebo namleté ořechy. Použít ale můžete i mandle nebo čokoládu.
Skvělým trikem je přidat do sněhu malé množství citronové šťávy, která napomůže tomu, aby byla směs opravdu hutná a tuhá. Hotové cukroví ze sněhu lze ozdobit nejen nejrůznějšími posypkami, ale také čokoládovou polevou, nasekanými mandlemi či ořechy.