Kokosové cukroví nemusí být vždy jen v podobě oblíbených nepečených Rafaelo kuliček. Tyto vánoční sušenky ve tvaru sněhuláka vás o tom snadno přesvědčí.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek kokosové mouky
- 1 šálek másla
- 1 šálek cukru
- 1 vejce
- 1 a 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
Poleva a zdobení
- 1/2 šálku másla
- 3 šálky moučkového cukru
- 2-3 PL mléka
- 1 a 1/2 šálku strouhaného kokosu
- 1/4 šálku čokoládových lupínků
- posypky
Postup:
- Předehřejte troubu na 160°C. Plech vyložte pečicím papírem a dejte stranou.
- V mixéru vyšlehejte máslo a cukr.
- Přidejte vejce a pokračujte v míchání, dokud se vše nespojí.
- Změňte rychlost mixéru na nízkou a přidejte prášek do pečiva, sůl a mouky.
- Míchejte, dokud se těsto nespojí.
- Vzniklé těsto rozdělte na polovinu a na pomoučené pracovní ploše ho rozválejte na tloušťku přibližně půl centimetru.
- Pomocí velkého kulatého vykrajovátka nebo vykrajovátka ve tvaru sněhuláka vykrájejte kokosové cukroví.
- Pečte 8-10 minut dozlatova.
- Zatímco cukroví chladne, připravte si polevu.
- V mixéru vyšlehejte máslo do krémové konzistence.
- Přepněte mixér na nejnižší stupeň a přidejte moučkový cukr a dvě lžíce mléka.
- Míchejte 1-2 minuty, dokud nevznikne krémová hmota, podle potřeby seškrábejte stěny mísy.
- Pokud chcete krémovější polevu, přidejte další lžíci mléka.
- Každý kousek cukroví potřete polevou.
- Na talířek nasypte kokos a vánoční cukroví v něm obalte, při obalování přitlačte, aby kokos ulpěl na polevě.
- Následně kokosové sněhuláky dozdobte pomocí čokoládových lupínků a posypek.
Kokos, který svou bílou barvou a konzistencí připomíná sněhové vločky, k Vánocům nepochybně patří. Vyzkoušejte ho v rozmanitých receptech na vánoční cukroví s kokosem.