Chutné a lehké tvarohové cukroví s nevšedním designem.
Ingredience:
- 1/2 šálku másla
- 1 a 1/2 šálku hladké mouky
- 200 g tvarohu nebo mascarpone
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/3 šálku marmelády
- moučkový cukr
Postup:
- Vyšlehejte máslo a tvaroh.
- Přimíchejte sůl a prosetou mouku
- Vypracujte v těsto a zabalte do potravinové fólie.
- Vložte na 30 mnut chladit do ledničky.
- Vychlazené těsto rozválejte válečkem na tenkou vrstvu.
- Potřete vrchní část těsta marmeládou.
- Těsto srolujte do ruličky, rozkrojte váleček na polovinu a dejte vychladit na 15 minut do ledničky.
- V mezidobě si předehřejte troubu na 170°C.
- Plechy si vyložte pečicím papírem.
- Vychladlé válečky poté ostrým nožem nakrájejte na přibližně půl centimetrové plátky.
- Pečte přibližně 17-20 minut.
- Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem.
Zaujalo vás použití tvarohu při vánočním pečení? Podívejte se i na další recepty na tvarohové vánoční cukroví!