Vánoční spirálky s džemem

Vánoční spirálky s džemem

Chutné a lehké tvarohové cukroví s nevšedním designem.

Ingredience:

  • 1/2 šálku másla
  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 200 g tvarohu nebo mascarpone
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/3 šálku marmelády
  • moučkový cukr

Postup:

  1. Vyšlehejte máslo a tvaroh.
  2. Přimíchejte sůl a prosetou mouku
  3. Vypracujte v těsto a zabalte do potravinové fólie.
  4. Vložte na 30 mnut chladit do ledničky.
  5. Vychlazené těsto rozválejte válečkem na tenkou vrstvu.
  6. Potřete vrchní část těsta marmeládou.
  7. Těsto srolujte do ruličky, rozkrojte váleček na polovinu a dejte vychladit na 15 minut do ledničky.
  8. V mezidobě si předehřejte troubu na 170°C.
  9. Plechy si vyložte pečicím papírem.
  10. Vychladlé válečky poté ostrým nožem nakrájejte na přibližně půl centimetrové plátky.
  11. Pečte přibližně 17-20 minut.
  12. Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem.
Vánoční spiráůky s marmeládou.
zdroj: moderncrumb.com

Zaujalo vás použití tvarohu při vánočním pečení? Podívejte se i na další recepty na tvarohové vánoční cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.