Nadýchané lahodné cukroví, které zpříjemní vaše vánoční svátky.
Ingredience:
- 4 šálky hladké mouky
- 1 šálek másla
- 1 šálek červeného vína
- 1 a 1/2 šálku krystalového cukru
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- cukr moučka na posypání
Postup:
- Předehřejte troubu na 170 °C a plechy vyložte pečicím papírem.
- Ve větší míse smíchejte povolené máslo, víno a cukr krystal, dokud se dobře nespojí.
- Přidejte prášek do pečiva, sůl, mouku a vanilku.
- Vypracujte v těsto a dejte na hodinu do chladničky.
- Následně pomocí válečku rozválejte těsto na pomoučené desce na tloušťku přibližně půl centimetru.
- Vykrajovátkem vykrájejte jednotlivé tvary.
- Vložte je na připravené plechy a pečte přibližně 15-18 minut.
- Nechte vínové cukroví lehce vychladnout a poté posypejte moučkovým cukrem.