Vánoční sušenky s hřebíčkem

Vánoční sušenky s hřebíčkem
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 30

Jednoduché cukroví pouze ze čtyř ingrediencí, které dá skvěle vyniknout koření, které zdaleka nemusíte používat jen při přípravě svařeného vína.

Ingredience:

  • 1 šálek másla
  • 2 šálky moučkového cukru
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1/4 až 1/2 čajové lžičky mletého hřebíčku

Postup:

  1. V malém hrnci rozpusťte na mírném ohni máslo.
  2. Odstavte ho z ohně a odeberte pěnu.
  3. Naběračkou odeberte čiré rozpuštěné máslo, měli byste mít přibližně tři čtvrtě šálku přepuštěného másla.
  4. Přepuštěné máslo dejte na přibližně půl hodiny do chladničky, dokud neztuhne.
  5. Předehřejte si troubu na 170°C.
  6. V míse vyšlehejte zchlazené přepuštěné máslo pomocí ručního mixéru.
  7. Přidejte jeden a tři čtvrtě šálku moučkového cukru a šlehejte při nízkých otáčkách.
  8. Postupně přisypávejte mouku.
  9. Vypracujte v hladké těsto, které rozdělte na čtyři stejné díly.
  10. Na lehce pomoučené pracovní ploše rozválejte rukama dva kusy těsta na centimetr široké špalíčky.
  11. Špalíčky příčně nakrájejte na plátky o šířce přibližně tří centimetrů.
  12. Kořeněné cukroví odkládejte na plech s pečicím papírem.
  13. Stejně postupujte i se dvěma zbývajícími díly těsta.
  14. Pečte přibližně 18 minut dozlatova, v průběhu pečení plechy vyměňte.
  15. Na vychladlé cukroví prosejte zbývající čtvrtinu hrnku moučkového cukru společně s mletým hřebíčkem.
Vánoční sušenky s hřebíčkem.
zdroj: foodandwine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.