Jednoduché cukroví pouze ze čtyř ingrediencí, které dá skvěle vyniknout koření, které zdaleka nemusíte používat jen při přípravě svařeného vína.
Ingredience:
- 1 šálek másla
- 2 šálky moučkového cukru
- 2 šálky hladké mouky
- 1/4 až 1/2 čajové lžičky mletého hřebíčku
Postup:
- V malém hrnci rozpusťte na mírném ohni máslo.
- Odstavte ho z ohně a odeberte pěnu.
- Naběračkou odeberte čiré rozpuštěné máslo, měli byste mít přibližně tři čtvrtě šálku přepuštěného másla.
- Přepuštěné máslo dejte na přibližně půl hodiny do chladničky, dokud neztuhne.
- Předehřejte si troubu na 170°C.
- V míse vyšlehejte zchlazené přepuštěné máslo pomocí ručního mixéru.
- Přidejte jeden a tři čtvrtě šálku moučkového cukru a šlehejte při nízkých otáčkách.
- Postupně přisypávejte mouku.
- Vypracujte v hladké těsto, které rozdělte na čtyři stejné díly.
- Na lehce pomoučené pracovní ploše rozválejte rukama dva kusy těsta na centimetr široké špalíčky.
- Špalíčky příčně nakrájejte na plátky o šířce přibližně tří centimetrů.
- Kořeněné cukroví odkládejte na plech s pečicím papírem.
- Stejně postupujte i se dvěma zbývajícími díly těsta.
- Pečte přibližně 18 minut dozlatova, v průběhu pečení plechy vyměňte.
- Na vychladlé cukroví prosejte zbývající čtvrtinu hrnku moučkového cukru společně s mletým hřebíčkem.