Velmi neobvyklé cukroví, které dá vašim vánočním svátkům novou vůni.
Ingredience:
- 125 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 175 g mouky
- 2 PL máku
- 3 větvičky tymiánu
- špetka soli
Postup:
- V malém hrnci zahřívejte máslo, dokud se nerozpustí.
- Přidejte tymián a přiveďte k varu.
- Odstavte a nechte vychladnout.
- Jakmile má směs pokojovou teplotu a ztuhne do konzistence měkkého másla, vyšlehejte ji s moučkovým cukrem do světlé pěny.
- Mouku, sůl a mák postupně přimíchávejte do vyšlehaného másla.
- Vypracované těsto zabalte do potravinové fólie a vložte na alespoň 30 minut do ledničky.
- Troubu předehřejte na 170°C.
- Vychlazené těsto rozválejte válečkem a vykrajovátky vykrájejte libovolné tvary.
- Makové cukroví dejte na plech s pečicím papírem a pečte 10-13 minut, v závislosti na velikosti a tloušťce sušenek.