Toto vánoční pečivo chutná skvěle s čajem i kávou. Zpříjemněte si s jeho pomocí vánoční atmosféru!
Ingredience:
- 3 šálky hladké mouky
- 1 a 1/2 šálku směsi kandovaného ovoce
- 1 šálek másla
- 1 šálek moučkového cukru
- 1 vejce
- 3/4 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky čistého vanilkového extraktu
Postup:
- Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Máslo a moučkový cukr vyšlehejte mixérem do pěny.
- Vmíchejte vejce a vanilku.
- Snižte rychlost a přidejte moučnou směs a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Jakmile je mouka zapracována přidejte též kandované ovoce.
- Těsto rozdělte na dvě poloviny a vypracujte do tvaru obdélníkového špalíku.
- Zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na 2 hodiny do ledničky.
- Těsto příčně nakrájejte na plátky o síle asi půl centimetru.
- Předehřejte si troubu na 160°C.
- Cukroví s kandovaným ovocem vložte na plech s pečicím papírem a pečte přibližně 12-14 minut.