Tvarohová štola s marcipánem

Tvarohová štola s marcipánem
Příprava: 20 minut Vaření: 120 minut Počet porcí: 1

Jednou z nejoblíbenějších variant je ta obohacená o marcipán. Vyzkoušejte, uvidíte, že si ji zamilujete!

Ingredience:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 42 g čerstvého droždí
  • 100 ml mléka
  • 200 g másla
  • 250 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 200 g rozinek
  • 1 vejce
  • 50 g kandované pomerančové kůry
  • 50 g kandované citronové kůry
  • 75 g nasekaných mandlí
  • 1 čajová lžička citronové kůry
  • špetka soli
  • 100 g marcipánu

Na potření

  • 25 g másla
  • 3-4 PL moučkového cukru

Postup:

  1. Mouku a cukr dobře promíchejte a udělejte uprostřed směsi jamku.
  2. Droždí rozpusťte ve vlažném mléce a nalijte do jamky.
  3. Od okraje je zasypte malým množstvím mouky a nechte 15 až 20 minut stát.
  4. Přidejte ostatní přísady, kromě marcipánu, a ručně nebo s pomocí kuchyňského robotu vypracujte a měkké hladké těsto.
  5. Nechte těsto přibližně hodinu a půl kynout.
  6. Následně těsto vyválejte, rozválejte marcipán a položte ho doprostřed těsta.
  7. Vytvarujte do tvaru štoly.
  8. Takto připravená vánoční štola by měla před vložením do trouby ještě dalších 20 minut kynout.
  9. Pečte v troubě předehřáté na 150°C přibližně 35-45 minut.
  10. Teplou štolu po vyjmutí z trouby potřete rozpuštěným máslem a posypejte moučkovým cukrem.
Kynutá varianta štoly obohacená o marcipán.
zdroj: chefkoch.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.