Kombinace vanilky a mandlí je velmi oblíbená. Přesvědčte se o tom prostřednictvím tohoto receptu!
Ingredience:
- 3 šálky hladké mouky
- 1 šálek cukru
- 1 šálek másla
- 1 vejce
- 3/4 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lžičky mandlového extraktu
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- poleva dle vlastního výběru
Postup:
- Předehřejte si troubu na 160 °C.
- Smíchejte mouku a prášek do pečiva, dejte stranou.
- V jiné míse smíchejte cukr a máslo
- Přidejte k jejich směsi vejce a vanilkový a mandlový extrakt.
- Postupně přidávejte moučnou směs a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Na pomoučeném povrchu rozválejte těsto na tloušťku asi půl centimetru a vykrajujte z něj hvězdičky či další požadované tvary.
- Mandlové cukroví položte na plech s pečicím papírem.
- Celý plech vložte na 5 minut do mrazáku. Tento krok je důležitý, aby si cukroví udrželo svůj tvar.
- Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut, dokud okraje nezačnou lehce zlátnout.
- Před zdobením nechte cukroví zcela vychladnout.
Častěji než mandle se při pečení českého cukroví používají ořechy. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty na ořechové cukroví!