Na pohled velmi zajímavé a netradiční cukroví ve tvaru malých vánočních věnečků. Vyzkoušejte, uvidíte, že na něm není nic složitého!
Ingredience:
- 115 g hladké mouky
- 100 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 20 g mandlové mouky
- 25 g šlehačky
- 1/8 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky matcha čaje
Na polevu
- 1 vaječný bílek
- 150 g moučkového cukru
Na ozdobu
- sušené brusinky
- nasekané pistácie
Postup:
- Smíchejte všechny suché přísady dohromady.
- V mixéru vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem.
- Následně do jejich směsi zašlehejte šlehačku.
- Přidejte ostatní suché přísady a vytvořte vláčné těsto.
- Předehřejte si troubu na 160 °C.
- Směs těsta vložte do zdobicího sáčku se špičkou a začněte těsto vytlačovat na pečicím papírem vyložený plech.
- Plech následně vložte na 10 minut do mrazáku.
- Tento krok udrží tvar matcha cukroví.
- Pečte v předehřáté troubě přibližně 15 minut.
- Když cukroví chladne, vytvořte si z bílku a cukru polevu a následně ho ozdobte a posypejte brusinkami a pistáciemi.