Máte slabost pro kandovaný zázvor? S tímto receptem ho můžete snadno přidat i do cukroví.
Ingredience:
- 75 g másla
- 1 PL medu
- 70 g cukru
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
- 30 g kandovaného zázvoru
- 130 g špaldové mouky
- 4 PL mléka
- 1 vaječný bílek
- čokoládová poleva
Postup:
- V míse smíchejte máslo, med, cukr, nastrouhanou citronovou kůru a mletý zázvor a intenzivně míchejte či šlehejte, dokud nevznikne pěnová směs.
- Postupně přidávejte mouku, mléko a nakrájený kandovaný zázvor.
- Vytvořené těsto zabalte do alobalu a nechte ho 2 hodiny chladit v lednici.
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Vyjměte těsto z lednice a rozválejte ho válečkem.
- Pomocí vykrajovátek z něj vykrájejte hvězdičky nebo jiné tvary.
- Vložte na plech vyložený pečicím papírem.
- Před vložením do trouby potřete zázvorové cukroví bílkem, aby se po upečení krásně lesklo.
- Pečte přibližně 15 minut.
- Pokud chcete, můžete cukroví po upečení a vychladnutí potřít čokoládovou polevou.