Vánoční zázvorové hvězdičky

Vánoční zázvorové hvězdičky
Příprava: 30 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 20

Máte slabost pro kandovaný zázvor? S tímto receptem ho můžete snadno přidat i do cukroví.   

Ingredience:

  • 75 g másla
  • 1 PL medu
  • 70 g cukru
  • nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
  • 1 čajová lžička mletého zázvoru
  • 30 g kandovaného zázvoru
  • 130 g špaldové mouky
  • 4 PL mléka
  • 1 vaječný bílek
  • čokoládová poleva

Postup:

  1. V míse smíchejte máslo, med, cukr, nastrouhanou citronovou kůru a mletý zázvor a intenzivně míchejte či šlehejte, dokud nevznikne pěnová směs.
  2. Postupně přidávejte mouku, mléko a nakrájený kandovaný zázvor.
  3. Vytvořené těsto zabalte do alobalu a nechte ho 2 hodiny chladit v lednici.
  4. Předehřejte si troubu na 180 °C.
  5. Vyjměte těsto z lednice a rozválejte ho válečkem.
  6. Pomocí vykrajovátek z něj vykrájejte hvězdičky nebo jiné tvary.
  7. Vložte na plech vyložený pečicím papírem.
  8. Před vložením do trouby potřete zázvorové cukroví bílkem, aby se po upečení krásně lesklo.
  9. Pečte přibližně 15 minut.
  10. Pokud chcete, můžete cukroví po upečení a vychladnutí potřít čokoládovou polevou.
Zázvorové vánoční hvězdičky.
zdroj: steviarezepte.org

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.