Vařená mrkev s kuřecím masem

Vařená mrkev s kuřecím masem

Rádi byste vaší rodině uvařili něco výživného a zároveň i zdravého k nedělnímu obědu?
Myslím si, že po tomhle jídle budou vaši strávníci slintat ještě několik dní poté.

Ingredience

  • rostlinný olej
  • 8 kuřecích stehen nebo kuřecích prsou, vykostěné, bez kůže
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • šťáva z poloviny citronu
  • lžička soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • ½ lžičky suchého tymiánu
  • 8 větších mrkví, nakrájených na plátky
  • pánev / hrnec, který je odolný proti troubě

Postup

  • Předehřejte si troubu na 200°C.
  • Kapku oleje rozpalte na pánvi.
  • Ve velké misce důkladně smíchejte kuřecí stehna s dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, solí, pepřem a sušeným tymiánem, aby se kuře rovnoměrně obalilo.
  • Obalené kuře přendejte do horké pánve a vařte 6 až 8 minut, dokud maso nebude dozlatova osmažené.
  • Vypněte sporák, obraťte kuře a přidejte nakrájenou mrkev, jak na kuře, tak i okolo něj.
  • Pánev s kuřecím masem a mrkví přendejte do trouby a opékejte 30 minut.
  • Ze začátku pánev pečlivě zadělejte/přiklopte alobalem a na posledních 10 minut alobal sejměte (po propíchnutí masa vidličkou by měla být šťáva čistá a ne červenorůžová). 
  • Pánev poté vyjměte z trouby a můžete podávat.
kolečka opečené mrkve s masem a tymiánem
zdroj: asweetpeachef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.