Rádi byste vaší rodině uvařili něco výživného a zároveň i zdravého k nedělnímu obědu?
Myslím si, že po tomhle jídle budou vaši strávníci slintat ještě několik dní poté.
Ingredience
- rostlinný olej
- 8 kuřecích stehen nebo kuřecích prsou, vykostěné, bez kůže
- 2 lžíce dijonské hořčice
- šťáva z poloviny citronu
- lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- ½ lžičky suchého tymiánu
- 8 větších mrkví, nakrájených na plátky
- pánev / hrnec, který je odolný proti troubě
Postup
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Kapku oleje rozpalte na pánvi.
- Ve velké misce důkladně smíchejte kuřecí stehna s dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, solí, pepřem a sušeným tymiánem, aby se kuře rovnoměrně obalilo.
- Obalené kuře přendejte do horké pánve a vařte 6 až 8 minut, dokud maso nebude dozlatova osmažené.
- Vypněte sporák, obraťte kuře a přidejte nakrájenou mrkev, jak na kuře, tak i okolo něj.
- Pánev s kuřecím masem a mrkví přendejte do trouby a opékejte 30 minut.
- Ze začátku pánev pečlivě zadělejte/přiklopte alobalem a na posledních 10 minut alobal sejměte (po propíchnutí masa vidličkou by měla být šťáva čistá a ne červenorůžová).
- Pánev poté vyjměte z trouby a můžete podávat.