Brambory.
Oblíbená příloha, která se dá připravit na spoustu různých způsobů.
My pro vás tentokrát máme recepty s vařenými bramborami, které si zamilujete.
Vykouzlete z nich knedlíky, sladký závin či luxusní frittatu.
Užijte si to!
Naše recepty
Máme pro vás i ty nejlepší recepty na plněné knedlíky z brambor. Vyzkoušejte tradiční i netradiční náplně!
Jak uvařit brambory jako profík?
- Oloupané a podle potřeby nakrájené brambory vkládáme do vroucí vody, do které přidáme sůl a kmín a uvaříme je doměkka.
- Zkoušku, zda jsou brambory dostatečně uvařeny i uprostřed můžeme provést tak, že je napíchneme na vidličku a pokud sjedou hladce dolů, jsou dostatečně uvařeny.
- Rychleji se uvaří v tlakovém hrnci.
- Ten včas vypneme a brambory necháme dojít.
- Místo vody můžeme brambory vařit v zeleninovém nebo masovém vývaru.
- Dají se vařit také v mléce, což je úprava vhodná především pro starší a již méně chutné brambory, která se tímto způsobem vylepší.
- Brambory lze vařit také v páře.
- Ještě teplé brambory přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme nasekanou pažitkou.
Brambory jsou ideální pro dochucování čerstvými i sušenými bylinkami. Do vařených i dušených brambor můžeme přidávat libeček, bazalku, oregano, kopr a petrželku.
Vynikající pro chuť i vůni je i celerová nať. Těsně před dokončením nebo do hotových brambor pak pokud můžeme, vždy přidáváme sekanou pažitku či petrželku.
Připravili jsme si pro vás také obsáhlý článek o bramborách. Víte, jaké brambory jsou nejvhodnější na přípravu salátu a jaké naopak na knedlíky? Je lepší je konzumovat se slupkou, nebo bez? Je pravda, že sladké brambory neboli batáty jsou zdravější?
Pojďme společně najít odpovědi na tyto otázky.
A jak se vám naše recepty líbily? Napište nám do komentářů!