Luxusně připravené brambory nabyté čerstvou středomořskou chutí! Jsou perfektní přílohou k rodinné večeři. Feta, česnek, citrón a čerstvé bylinky posouvají nové brambory na zcela novou úroveň!
INGREDIENCE
- 1 kg raných brambor, rozpůlených
- 2 lžičky soli
- 1/2 šálku rozdrobeného sýra feta
- 1-2 stroužky česneku, lisované
- 1 lžíce nasekané petrželky
- kůra a šťáva z 1 citrónu
- 2 lžíce olivového oleje
POSTUP
- Brambory dejte do velkého hrnce a zalijte studenou vodu, aby byly zakryty cca o centimetr.
- Přiveďte k varu na středně vysokém plameni, přidejte 2 lžičky soli, snižte teplotu a nechte vařit, dokud brambory nezměknou, asi 5 až 8 minut v závislosti na jejich velikosti.
- Mezitím smíchejte fetu, česnek, petrželku, citronovou kůru, 2 lžíce citronové šťávy a olivový olej ve velké misce.
- Brambory sceďte a přidejte do mísy s fetou.
- Promíchejte, dochuťte a podávejte.