Vařené brambory v řeckém stylu

Vařené brambory v řeckém stylu
Příprava: 20 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Luxusně připravené  brambory nabyté čerstvou středomořskou chutí! Jsou perfektní přílohou k rodinné večeři. Feta, česnek, citrón a čerstvé bylinky posouvají nové brambory na zcela novou úroveň!

INGREDIENCE

  • 1 kg raných brambor, rozpůlených
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 šálku rozdrobeného sýra feta
  • 1-2 stroužky česneku, lisované
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • kůra a šťáva z 1 citrónu
  • 2 lžíce olivového oleje

POSTUP

  • Brambory dejte do velkého hrnce a zalijte studenou vodu, aby byly zakryty cca o centimetr.
  • Přiveďte k varu na středně vysokém plameni, přidejte 2 lžičky soli, snižte teplotu a nechte vařit, dokud brambory nezměknou, asi 5 až 8 minut v závislosti na jejich velikosti.
  • Mezitím smíchejte fetu, česnek, petrželku, citronovou kůru, 2 lžíce citronové šťávy a olivový olej ve velké misce.
  • Brambory sceďte a přidejte do mísy s fetou.
  • Promíchejte, dochuťte a podávejte.
Brambory s fetou, bylinkami a klínkem citronu na talíři.
www.platedcravings.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.