Veganská bramborová směs

Veganská bramborová směs

Tento veganský recept je velmi lahodný, jednoduchý a hravě může konkurovat pochoutkám s masem. Pro jeho ochutnání nemusíte být vegan, protože občas není na škodu, zkusit něco nového, netradičního a dobrého.

Ingredience:

  • 5 středně velkých brambor
  • 1 velká cibule (žlutá nebo červená)
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 hrnek bulguru
  • 1 středně velké rajče
  • 1/2 červené papriky
  • 3 – 5 lístků čerstvé máty
  • 3 – 5 lístků čerstvé bazalky
  • 2 jarní cibulky
  • 1/2 hrnku mletých vlašských ořechů
  • 2 lžíce koření kamouneh (směs kořenících bylin)
  • 2 lžíce melasy z granátového jablka
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1/5 lžičky koření Sumak
  • 1 lžička soli

Postup:

  • Brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme ve slupce, dokud nebudou měkké.
  • Poté je necháme vychladnout, oloupeme a rozmačkáme.
  • Cibuli očistíme, nakrájíme na jemné kousky a dáme do pánve, ve které předtím rozehřejeme olivový olej.
  • Přidáme kajenský pepř, mletou papriku, černý pepř a společně osmahneme.
  • Bulgur namočíme na 5 až 10 minut do misky s vodou. Pak přecedíme, necháme chvíli okapat a přidáme k rozmačkaným bramborám.
  • Cibuli i jarní cibulku očistíme a s rajčaty nakrájíme na drobné kostičky. Také dáme k bramborám.
  • Přisypeme k nim i vlašské ořechy, nasekanou bazalku s mátou a osolíme.
  • K bramborám rovněž přihodíme veškeré koření, melasu a citronovou šťávu.
  • Důkladně zamícháme a podle potřeby ještě dochutíme. Přendáme do servírovací misky a pokapeme olivovým olejem.
Brambory Kibbet batata jako pomazánka.
Zdroj: https://zaatarandzaytoun.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.