Veganská buchta z celých citronů

Veganská buchta z celých citronů
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 10

Citronová buchta bez vajec a bez lepku, na níž potřebujete jen 5 klíčových ingrediencí. Zní to úžasně? Pak si ji s námi pojďte připravit!

Ingredience

  • 250 g velkých organických důkladně umytých citronů
  • 2 a ½ šálků (250 g) mandlové mouky
  • 1 šálek (200 g) třtinového cukru     
  • ¾ šálku (85 g) bramborového nebo kukuřičného škrobu
  • ½ šálku (120 g) vody
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • ⅛ lžičky kurkumy, volitelně pro barvu

Postup                                       

  1. Důkladně omyjte citrony.
  2. Přidejte asi 4 šálky vody do malého hrnce a vložte do vody celé citrony.
  3. Na středním ohni citrony duste 30 minut, dokud jejich slupku nepropíchneme bez odporu.
  4. Slijte vodu a nechte citrony vychladnout.
  5. Předehřejte troubu na 170°C.
  6. Vymažte 20 cm dortovou formu.
  7. Citrony nahrubo nasekejte a odstraňte z nich všechna semínka.
  8. Umístěte je do kuchyňského robotu a rozmixujte je na pyré.
  9. Nebojte se, pokud jsou v pyré malé kousky kůry.
  10. Přidejte ostatní ingredience na buchtu do kuchyňského robotu.
  11. Mixujte, dokud není směs spojená a poměrně hustá.
  12. Nandejte těsto do dortové formy.
  13. Vrch uhlaďte lžící nebo špachtlí.
  14. Buchtu pečte 35-40 minut.
  15. Buchta je hotová, když doprostřed vložíte špejli a vyndáte ji čistou.
  16. Nechte buchtu v dortové formě úplně vychladnout.
  17. Před servírováním buchtu posypte moučkovým cukrem.
  18. Zbylou buchtu skladujte ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě po dobu 1 dne, v lednici 3 dny nebo v mrazáku až 1 měsíc.
Bezlepková buchta z celých citronů servírovaná na talíři.
www.rainbownourishments.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.