Veganská česnekovo-cizrnová polévka

Veganská česnekovo-cizrnová polévka
Příprava: 15 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4

Tato polévka je nejen neuvěřitelně jednoduchá na přípravu, ale také skvěle chutná a je úžasně krémová. Potřebujete na ni pouze základní suroviny, včetně cizrny, brambor, česneku a koření.

INGREDIENCE

  • 1 lžíce olivového oleje a další na ozdobu
  • 3 velké stroužky česneku, nasekané nebo prolisované
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • ¼ lžičky chilli vloček
  • 2 plechovky (425 ml každá) cizrny
  • 180 g brambor, nakrájených na kostičky
  • 2 šálky (480 ml) zeleninového vývaru
  • sůl podle chuti
  • černý pepř podle chuti

POSTUP

  • Nejprve nalijte jednu plechovku cizrny včetně tekutiny do mixéru a rozmixujte dohladka.
  • V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej, přidejte česnek a restujte asi 1 minutu, nebo tak dlouho, dokud se nerozvoní.
  • Přidejte rozmixovanou cizrnu, druhou plechovku scezené cizrny, brambory nakrájené na kostky, papriku, rozmarýn, tymián, chilli vločky, sůl a trochu čerstvě namletého pepře a dobře promíchejte.
  • Přidejte vývar a znovu promíchejte.
  • Hrnec přikryjte pokličkou, zvyšte plamen na střední a polévku přiveďte k varu.
  • Jakmile se vaří, stáhněte plamen na středně nízkou teplotu a za občasného míchání nechte 25 minut vařit.
  • Polévku ochutnejte a dochuťte podle chuti.
  • Podávejte horké s čerstvě mletým pepřem a kapkou olivového oleje, nezapomeňte ani na křupavý chléb.  
Polévka z cizrny v hlubokém talíři se lžící a kouskem bagetky.
www.theclevermeal.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových sporáků, ve kterých vám prozradíme vše důležité a zmíníme i oblíbené kombinované modely.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.