Veganská gratinovaná zelenina

Veganská gratinovaná zelenina
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 6

Vynikající veganský a bezlepkový zapékaný pokrm z na tenké plátky nakrájených brambor a cukety. Skvěle se hodí jako příloha či lehký samostatný hlavní chod.

Co budete potřebovat

  • 700 g brambor, nakrájených na tenké cca 0,1 cm plátky
  • 500 g cukety, nakrájené na cca 0,3 cm plátkya
  • 1 a 1/2 šálku kešu ořechů
  • 1 a 1/2 šálku vody
  • 2 – 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 1 lžíce čerstvého estragonu, nasekaného
  • 1 lžička čerstvého tymiánu (nebo 1/2 lžičky sušeného)
  • 1 lžička čerstvého oregana (nebo 1/2 lžičky sušeného)
  • 1 šálek veganské mozzarelly
  • olivový olej

Postup

  • Kešu namočte do studené vody na 2 hodiny nebo do vroucí horké vody na 30 minut, poté před použitím sceďte.
  • Předehřejte troubu na 220ºC.
  • Velkou litinovou pánev nebo mělkou zapékací formu lehce naolejujte olivovým olejem.
  • Nakrájené brambory a cuketu vyskládejte do soustředných kruhů.
  • V mixéru smíchejte kešu ořechy, vodu, česnek, lahůdkové droždí, sůl a pepř podle chuti.
  • Mixujte, dokud nebudes směs hladká a krémová.
  • Do krémové omáčky vmíchejte bylinky a poté nalijte na zeleninu.
  • Vršek posypte veganskou mozzarellou a zapékací mísu nebo pánev přikryjte.
  • Pečte zakryté 30–35 minut nebo dokud brambory nejsou měkké.
  • Odstraňte poklici a pečte dalších 10 minut, aby povrch zhnědl.
  • Ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte teplé.
Zapékaná zelenina s veganskou mozzarellou na pánvi.
www.thecuriouschickpea.com

Připravili jsme si pro vás i další zajímavé recepty na zapečené brambory 9x jinak, které určitě stojí za to vyzkoušet!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.