Veganská houbová paštika

Veganská houbová paštika
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Hledáte veganskou pomazánku na způsob paštiky, chcete trochu odlehčit sůj jídelníček, nebo jen vyzkoušet něco nového? Zkuste tento recept na jednoduchou domácí paštiku z hub.

Ingredience

  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g žampionů
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • petržel

Postup

  • Ve větší pánvi nasucho opečte pokrájené vlašské ořechy, občas promíchejte ať se nepřipálí.
  • Vložte je do mixéru a na pánvi rozehřejte olivový olej.
  • Vložte nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte dokud nezesklovatí.
  • Přidejte pokrájené houby, česnek, bylinky, sůl a pepř a za stálého míchání opékejte 5-8 minut.
  • Vložte do mixéru a rozmixujte do hladka.
  • Podávejte na opečeném toustu nebo bagetce.
Houbová paštiková pomazánka v misce ozdobená čerstvými bylinkami a podávaná s krekry
Zdroj: hespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.