Veganská majonéza

Veganská majonéza
Příprava: 5 minut Počet porcí: 1

Jste vegani, ale neumíte si svůj život představit bez majonézy? Žádný problém! Máme pro vás naprosto luxusní recept na majonézu pro vegany, který vám zabere pouhých 5 minut, chutná neuvěřitelně a navíc na něj potřebujete jednoduché obyčejné ingredience.

INGREDIENCE

  • 1/2 šálku originálního sójového mléka
  • 2 lžičky jablečného octa, limetkové šťávy nebo bílého octa
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 šálek oleje neutrální chuti

POSTUP

  • Ujistěte se, že všechny vaše ingredience mají pokojovou teplotu.
  • Pokud je vaše mléko studené, můžete ho asi 20 sekund vložit do mikrovlnné trouby.
  • Do nádoby ponorného mixéru přidejte sójové mléko, jablečný ocet, česnekový prášek, mořskou sůl a dijonskou hořčici a promíchejte.
  • Směs zalijte olejem.
  • Nechte asi minutu uležet.
  • Umístěte ponorný mixér na dno nádoby.
  • Mixujte a držte pevně přitisknuté ke dnu asi 15 sekund.
  • Pomalu pohybujte mixérem nahoru a dolů aby se všechny ingredience řádně promíchaly a zapracovaly, dokud směs nebude hustá a zcela promíchaná.
  • Ochutnejte a v případě potřeby přidejte/upravte jakékoli ingredience.
  • Vložte do lednice v uzavřené sklenici.
  • V lednici majonéza ještě více zhoustne.
  • Užijte si to!
Majoneza pro vegany v mističce, nabíraná lžící.
www.jessicainthekitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.