Tato vydatná kaše je tak lahodná a krémová, že nebudete věřit vlastním chuťovým buňkám. Je to skvělý začátek dne. Kaše je bezlepková, veganská a bez rafinovaného cukru, oslazená jen javorovým sirupem!
Ca budeme potřebovat
Na kaši
- 200 g pohankové krupice
- 200 ml mléka z lískových ořechů
- 250 ml vody
- 3 lžíce javorového sirupu
- Lžička vanilkového extraktu
- Špetka muškátového oříšku
- Lžička skořice
- Špetka soli
Na ozdobu
- Arašídové máslo
- Rozinky
- Chia semínka
- Libovolné ovoce
Postup
- Na plotně si začneme na střední teplotu zahřívat v hrnci mléko
- Pohanku propláchneme, necháme okapat a přidáme do hrnce
- Jakmile se směs začne vařit, snížíme teplotu
- Pokračujeme asi 2 minuty ve vaření
- Přidáme vanilku, skořici, sůl a sirup
- Hrnec přikryjeme pokličkou a necháme dalších 10 minut vařit
- Po 10 minutách hrnec sundáme z plotny a přikrytý ho necháme dalších 10 minut odpočívat
- Kaši z pohanky rozdělíme do misek a ozdobíme dle vlastních chutí a preferencí