Veganská pohanková kaše

Veganská pohanková kaše

Tato vydatná kaše je tak lahodná a krémová, že nebudete věřit vlastním chuťovým buňkám. Je to skvělý začátek dne. Kaše je bezlepková, veganská a bez rafinovaného cukru, oslazená jen javorovým sirupem!

Ca budeme potřebovat

Na kaši

  1. 200 g pohankové krupice
  2. 200 ml mléka z lískových ořechů
  3. 250 ml vody
  4. 3 lžíce javorového sirupu
  5. Lžička vanilkového extraktu
  6. Špetka muškátového oříšku
  7. Lžička skořice
  8. Špetka soli

Na ozdobu

  1. Arašídové máslo
  2. Rozinky
  3. Chia semínka
  4. Libovolné ovoce

Postup

  1. Na plotně si začneme na střední teplotu zahřívat v hrnci mléko
  2. Pohanku propláchneme, necháme okapat a přidáme do hrnce
  3. Jakmile se směs začne vařit, snížíme teplotu
  4. Pokračujeme asi 2 minuty ve vaření
  5. Přidáme vanilku, skořici, sůl a sirup
  6. Hrnec přikryjeme pokličkou a necháme dalších 10 minut vařit
  7. Po 10 minutách hrnec sundáme z plotny a přikrytý ho necháme dalších 10 minut odpočívat
  8. Kaši z pohanky rozdělíme do misek a ozdobíme dle vlastních chutí a preferencí
Kaše bez živočišných přísad pro vegany.
Zdroj: whereismyspoon.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.