Tyto zdravé veganské muffiny bez lepku jsou neuvěřitelně lehké, nadýchané a přirozeně slazené javorovým sirupem. Dokonalá svačinka či snídaně, kterou prostě musíte vyzkoušet!
Co budete potřebovat
- 200 g banánů
- 180 g konzervovaného kokosového mléka lite
- 90 g tahini
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 80 ml javorového sirupu
- 140 g ovesné mouky
- 120 g rýžové mouky
- 2 lžíce tapiokového škrobu
- ½ lžičky jedlé sody
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky soli
Postup
- Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
- Vyložte formu na muffiny 10 papírovými košíčky na muffiny.
- Do mísy přidejte banány a rozmačkejte je na kaši.
- Přidejte kokosové mléko, tahini, jablečný ocet, vanilku a javorový sirup a šlehejte, dokud se vše nespojí. P
- oté přidejte ovesnou mouku, rýžovou mouku, bramborový škrob, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl a šlehejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Rozdělte do 10 košíčků na muffiny a pečte 5 minut.
- Snižte teplotu na 175 stupňů Celsia a pečte dalších 22–25 minut, nebo dokud není vršek muffinu pružný na dotek a párátko po zasunutí doprostřed nevyjde ven čisté.
- Nechte muffiny ve formě 2 minut odležet a poté je opatrně přesuňte na mřížku, aby úplně vychladly.
- Nechte si chutnat!