Veganské bezlepkové muffiny s banánem

Veganské bezlepkové muffiny s banánem

Tyto zdravé veganské muffiny bez lepku jsou neuvěřitelně lehké, nadýchané a přirozeně slazené javorovým sirupem. Dokonalá svačinka či snídaně, kterou prostě musíte vyzkoušet!

Co budete potřebovat

  • 200 g banánů
  • 180 g konzervovaného kokosového mléka lite
  • 90 g tahini
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 80 ml javorového sirupu
  • 140 g ovesné mouky
  • 120 g rýžové mouky
  • 2 lžíce tapiokového škrobu
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli

Postup

  • Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
  • Vyložte formu na muffiny 10 papírovými košíčky na muffiny.
  • Do mísy přidejte banány a rozmačkejte je na kaši.
  • Přidejte kokosové mléko, tahini, jablečný ocet, vanilku a javorový sirup a šlehejte, dokud se vše nespojí. P
  • oté přidejte ovesnou mouku, rýžovou mouku, bramborový škrob, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl a šlehejte, dokud se vše dobře nespojí.
  • Rozdělte do 10 košíčků na muffiny a pečte 5 minut.
  • Snižte teplotu na 175 stupňů Celsia a pečte dalších 22–25 minut, nebo dokud není vršek muffinu pružný na dotek a párátko po zasunutí doprostřed nevyjde ven čisté.
  • Nechte muffiny ve formě 2 minut odležet a poté je opatrně přesuňte na mřížku, aby úplně vychladly.
  • Nechte si chutnat!
Veganské muffiny z banánů bez lepku na talířku.
www.okonomikitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.