Veganské bosáky

Veganské bosáky

Chlupaté knedlíky si mohou dopřát i vegani a rozhodně jimi nepohrnou ani ti největší masožravci, protože jsou naprosto luxusní!

Ingredience

  • 2 kg brambor typu C
  • hladká mouka dle potřeby
  • kysané zelí k servírování
  • uzené tofu k servírování
  • cibule k servírování
  • pepř a sůl dle chuti
  • paprika dle chuti

Postup

  1. Polovinu brambor oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit.
  2. Druhou polovinu také oloupeme a nastrouháme na jemno.
  3. Vymačkáme z nich všechnu vodu a dáme stranou, než se nám uvaří zbytek brambor.
  4. Uvařené brambory zcedíme, rozmačkáme a necháme vychladnout.
  5. Přidáme mouku, sůl a zapracujeme.
  6. Přidáme nastrouhané brambory a zpracujeme v tuhé těsto.
  7. Pokud by bylo těsto řídké, přidáme více mouky.
  8. Pravděpodobně do těsta spotřebujete cca 250 g mouky, možná více.
  9. Z těsta tvoříme kuličky, které postupně vkládáme do vroucí osolené vody.
  10. Občas vodu promícháme, aby se knedlíky nepřichytily ke dnu.
  11. Vaříme zhruba 5 minut.
  12. Že je knedlík hotový poznáme tak, že vyplave na povrch.
  13. Uzené tofu si nakrájíme na malé kostičky, vodu ze zelí slijeme a cibuli nasekáme na jemno.
  14. Ve wok pánvi či v hrnci si rozpálíme olej a osmažíme tofu.
  15. K němu přidáme sůl, pepř a mletou papriku (nejlépe uzenou).
  16. Když je tofu krásně křupavé, přidáme cibuli a restujeme, dokud nezesklovatí.
  17. Poté přidáme kysané zelí, promícháme a necháme pod pokličkou změknout.
  18. Podle chuti osolíme a opepříme.
  19. Nakonec chlupaté knedlíky promícháme se zelím a můžeme servírovat.
Klouzáky se smaženou cibulkou.
www.varecha.pravda.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.