Chlupaté knedlíky si mohou dopřát i vegani a rozhodně jimi nepohrnou ani ti největší masožravci, protože jsou naprosto luxusní!
Ingredience
- 2 kg brambor typu C
- hladká mouka dle potřeby
- kysané zelí k servírování
- uzené tofu k servírování
- cibule k servírování
- pepř a sůl dle chuti
- paprika dle chuti
Postup
- Polovinu brambor oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit.
- Druhou polovinu také oloupeme a nastrouháme na jemno.
- Vymačkáme z nich všechnu vodu a dáme stranou, než se nám uvaří zbytek brambor.
- Uvařené brambory zcedíme, rozmačkáme a necháme vychladnout.
- Přidáme mouku, sůl a zapracujeme.
- Přidáme nastrouhané brambory a zpracujeme v tuhé těsto.
- Pokud by bylo těsto řídké, přidáme více mouky.
- Pravděpodobně do těsta spotřebujete cca 250 g mouky, možná více.
- Z těsta tvoříme kuličky, které postupně vkládáme do vroucí osolené vody.
- Občas vodu promícháme, aby se knedlíky nepřichytily ke dnu.
- Vaříme zhruba 5 minut.
- Že je knedlík hotový poznáme tak, že vyplave na povrch.
- Uzené tofu si nakrájíme na malé kostičky, vodu ze zelí slijeme a cibuli nasekáme na jemno.
- Ve wok pánvi či v hrnci si rozpálíme olej a osmažíme tofu.
- K němu přidáme sůl, pepř a mletou papriku (nejlépe uzenou).
- Když je tofu krásně křupavé, přidáme cibuli a restujeme, dokud nezesklovatí.
- Poté přidáme kysané zelí, promícháme a necháme pod pokličkou změknout.
- Podle chuti osolíme a opepříme.
- Nakonec chlupaté knedlíky promícháme se zelím a můžeme servírovat.