Veganské bun bo nam bo se sójovým masem

Veganské bun bo nam bo se sójovým masem

Tlusté kulaté nudle se podávají v živém, pikantním a voňavém vývaru se smaženým tofu, veganským hovězím masem, restovanými žampiony, cibulí a mnoha dalšími lahodnými ingrediencemi. Tento vietnamský pokrm je sytý, chutný a navíc to je naprosto zdravé jídlo!

Co budeme potřebovat

Na vývar

  1. 2,5 l vody
  2. 2 mrkve
  3. Ředkev
  4. 125 g ananasu (nakrájeného)
  5. 2 lžíce citronové šťávy
  6. 100 g žampionů
  7. Lžička soli
  8. Lžička cukru
  9. Koriandr (nasekaný)
  10. Lžička houbového koření
  11. Lžička veganské rybí omáčky
  12. Kurkuma
  13. Kmín (meltý)
  14. Kari
  15. Koriandr (sypký)

Na veganskou verzi

  1. 150 g udon nudlí (nebo dle vašeho výběru)
  2. 10 ks veganských hovězích plátků
  3. 150 g smaženého tofu (nakrájeného na plátky)
  4. ½ cibule (nakrájená na plátky)
  5. 1 kus veganské klobásy

Postup

  1. Oloupeme a nakrájíme si mrkev a ředkvičky na tenké plátky
  2. Do velkého hrnce přidáme ananas, šťávu z citronu, houby, sůl, cukr, rybí omáčku, mrkev a ředkev
  3. Zalijeme vodou
  4. Na středně vysokou teplotu směs přivedeme k varu a poté teplotu snížíme a odkryté necháme vařit
  5. Takto směs vaříme přibližně 2 hodiny
  6. Přibližně v polovině vaření přidáme houbové koření a nasekaný koriandr
  7. Vývar ochutnáme, podle chuti dosolíme nebo dosladíme
  8. Mezitím si v menší misce smícháme saté omáčku špetkou kurkumy, kmínu, kari a koriandrem
  9. Veganské maso umístíme alespoň na 25 minut do vody
  10. Poté ho scedíme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu
  11. Přendáme ho do mísy a dochutíme ho solí, cukrem a pepřem
  12. Maso mícháme, aby se ve směsi obalilo
  13. Ve velké pánvi si na střední teplotu rozehřejeme olej
  14. Jakmile je zahřátý přidáme veganské hovězí maso a restujeme ho 3-5 minut, dokud není zlatavé
  15. Sundáme ho z plotny a dáme ho stranou
  16. Rýžové nudle si uvaříme podle návodu na obalu
  17. Poté je scedíme a rozdělíme do servírovacích misek
  18. Do každé misky přidáme lžíci saté omáčky
  19. A vlijeme horký vývar
  20. Navrch dáme kousky veganského hovězího masa, tofu, nakrájenou veganskou klobásu, cibuli, šťávu z limetky a čerstvý koriandr
  21. Můžeme také přidat klíčky mungo fazolí
Veganská verze salátu s hovězím masem a rýžovými nudlemi.
Zdroj: i.pinimg.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.