Veganské carpaccio z červené řepy konzervované v soli

Veganské carpaccio z červené řepy konzervované v soli

Tenké plátky červené řepy marinované v soli se téměř rozplývají na jazyku a stanou se tak perfektním základem pro vaše veganské carpaccio. Podávejte se smetanovým dresinkem z pečeného česneku, čerstvou bazalkou a kapary.

Co budete potřebovat

Na carpaccio:

  • 2 velké červené řepy, oloupané a nakrájené na tenké plátky na mandolíně
  • 2 lžičky mořské soli
  • 120 ml aquafaby (veganský sníh), pokojové teploty
  • makadamové ořechy
  • pepř
  • čerstvá bazalka
  • kapary

Na dresink:

  • 120 ml kešu smetany
  • 30 ml olivového oleje
  • 30 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 10 g pečeného česneku
  • 11 g měkkého bílého miso
  • 1 lžička sherry octa
  • 1 lžička mleté ​​hořčice
  • 1/4 lžičky kokosového cukru
  • špetka soli

Postup

  • Plátky řepy dejte do nádoby s víkem.
  • Posypte mořskou solí a vidličkou vše promíchejte.
  • Nádobu zakryjte a řepu nechte 24 hodin marinovat v lednici.
  • Po 12 hodinách nádobou protřepejte, aby se sůl rozprostřela.
  • Po 24 hodinách přiveďte nechte řepu zahřát na lince na pokojovou teplotu.
  • Marinovanou řepu přidejte do cedníku, aby pustila přebytečnou šťávu.
  • Předehřejte troubu na 175 °C.
  • Dejte kus pečícího papíru na kuse alobalu na čtvercový plech.
  • Přidejte aquafabu do střední mísy.
  • Šlehejte, dokud nezpění a nestane se bílou.
  • Přidejte řepu a vidličkou promíchejte.
  • Nezapomeňte obalit všechnu řepu.
  • Vyjměte řepu z mísy a navršte ji na střed pečícího papíru.
  • Jemně řepu vidličkou rozprostřete a ponechte okraj 3,5 cm.
  • Přebytečnou tekutinou přelijte řepu.
  • Řepu zabalte do a pečte 25 minut.
  • Vyjměte plech z trouby a nechte řepu v balíčku ještě 5 minut.
  • Otevřete balíček a nechte řepu odstát, dokud úplně nevychladne.
  • Použijte ihned nebo uchovávejte v chladničce, dokud nebudete připraveni ji použít.
  • Takto připravená řepa vám vydrží až 1 týden.
  • Na dresink přidejte kešu smetanu, olej, citronovou šťávu, pečený česnek, miso, ocet, hořčici, kokosový cukr a sůl do mixéru.
  • Rozmixujte do hladka.
  • Použijte ihned nebo uchovávejte v uzavřené nádobě v chladničce po dobu až 1 týdne nebo v mrazáku po dobu až 3 měsíců.
  • Chcete-li sestavit carpaccio, naneste na servírovací talíř trochu dresinku.
  • Řepu naaranžujte na dresink.
  • Pokapejte ještě trochou dresinku a ozdobte bazalkou a kapary.
  • Posypte pepřem a nastrouhanými makadamovými oříšky.
Plátky červené řepy marinované v soli se smetanovým dresinkem z pečeného česneku, čerstvou bazalkou a kapary na talíři.
www.onegreenplanet.org

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.