Veganské citronové muffiny

Veganské citronové muffiny

Magdalenas je tradiční španělský dezert pocházející z oblasti Aragonie. Ve španělštině „magdalenas“ jednoduše znamená košíčky nebo muffiny. Jedná se o typ chutných, lehkých a nadýchaných muffinů s citronem a Španělé je obvykle jedí k snídani spolu s velkým šálkem kávy a mléka. Proto si k nim připravte tu nejlepší kávu z kávovarů DeLongi.

Co budeme potřeovat

  • 200 g hladké mouky
  • 100 ml olivového oleje
  • 240 ml sójového mléka
  • 100 g cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 citron, oloupaný a ½ odšťavněný
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu

Na poelvu

  • 4 lžíce práškového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • ¼ lžičky kurkumového prášku

Postup

  • Troubu rozehřejeme na 180 stupňů.
  • Vyložte si formu na muffiny košíčky.
  • V míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a citronovou kůru.
  • Přidejte olej, vanilku, citronovou šťávu a sójové mléko a poté promíchejte do hladka.
  • Nalijte směs do formiček.
  • Pečte 25 minut. Otestujte párátkem.
  • Nechte je 10 minut vychladnout ve formě, poté vyjměte a přesuňte muffiny na mřížku, aby vychladly.
  • Na polevu přidejte moučkový cukr a kurkumu do malé misky.
  • Vmíchejte citronovou šťávu.
  • Míchejte, dokud se nezapracuje.
  • Každý veganský citronový muffin potřete lžičkou polevy.
Nadýchané muffiny posypané cukrem s citronovou chutí.
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.