Snadné zdravé dýňové rizoto bez lepku a živočišných produktů. Kapustičky přidají další živiny a obohatí celkovou chuť.
Ingredience
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 300 g rýže Arborio
- růžičková kapusta
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 menší muškátové dýně
- 150 ml kokosového mléka
- sůl
- pepř
- 3 lžíce pekanových nebo vlaššských ořechů
Postup
- Hrnec naplňte do poloviny vodou, osolte a přiveďte k varu, dýni oloupejte, očistěte a pokrájejte na malé kostky. Dejte do hrnce a vařte do změknutí.
- Sceďte a dýňové kostky rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
- V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou cibulku a opečte.
- Přidejte česnek nasekaný na drobno a rýži, 2-3 minuty opečte, poté zalijte vývarem, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte 15 minut.
- Zalijte kokosvým mlékem, přidejte dýňové pyré, dochuťte solí a pepřem a vařte ještě 5 minut.
- Hrnec znovu zpoloviny naplňte vodou, přiveďte k varu, vložte kapustičky a 5 minut povařte.
- Sceďte, na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte kapustičky a 3 minuty opečte.
- Dýňové rizoto podávajte v misce nebo na talíři s porcí opečené růžičkové kapusty na vrchu a posypané ořechy.