Veganské dýňové rizoto s růžičkovou kapustou

Veganské dýňové rizoto s růžičkovou kapustou
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 2

Snadné zdravé dýňové rizoto bez lepku a živočišných produktů. Kapustičky přidají další živiny a obohatí celkovou chuť.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 300 g rýže Arborio
  • růžičková kapusta
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 menší muškátové dýně
  • 150 ml kokosového mléka
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce pekanových nebo vlaššských ořechů

Postup

  • Hrnec naplňte do poloviny vodou, osolte a přiveďte k varu, dýni oloupejte, očistěte a pokrájejte na malé kostky. Dejte do hrnce a vařte do změknutí.
  • Sceďte a dýňové kostky rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
  • V hlubší pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte najemno nakrájenou cibulku a opečte.
  • Přidejte česnek nasekaný na drobno a rýži, 2-3 minuty opečte, poté zalijte vývarem, přiveďte k varu a za občasného míchání vařte 15 minut.
  • Zalijte kokosvým mlékem, přidejte dýňové pyré, dochuťte solí a pepřem a vařte ještě 5 minut.
  • Hrnec znovu zpoloviny naplňte vodou, přiveďte k varu, vložte kapustičky a 5 minut povařte.
  • Sceďte, na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte kapustičky a 3 minuty opečte.
  • Dýňové rizoto podávajte v misce nebo na talíři s porcí opečené růžičkové kapusty na vrchu a posypané ořechy.
Rizoto z dýně s opečenými růžičkovými kapustami a pekanovými ořechy
Zdroj: biancazapatka.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.