Jahodové řezy s pudinkem

Jahodové řezy s pudinkem
Příprava: 90 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 8

Jahodové řezy s pudinkem je úžasný veganský moučník, který se skládá z nadýchaného těsta, pudinkové náplně a čerstvých jahod, si zamilujete! Neobsahuje vejce, mléčné výrobky, lepek ani rafinovaný cukr a navíc se připravuje z jednoduchých ingrediencí.

Co budete potřebovat

Suché ingredience na těsto:

  • 150 g ovesné mouky (v případě potřeby bezlepkové)
  • 100 g granulovaného sladidla dle výběru
  • 80 g rýžové mouky
  • 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/3 lžičky soli

Mokré ingredience na těsto:

  • 160 ml rostlinného mléka
  • 1/2 zralého banánu
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce citronové nebo limetkové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Na pudink:

  • 5 lžic kukuřičného škrobu
  • 400 ml rostlinného mléka
  • 5 lžic granulovaného sladidla dle výběru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/8 lžičky mleté ​​kurkumy

Na polevu:

  • 450 g jahod nakrájených na plátky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce granulovaného sladidla dle výběru
  • 240 ml vody

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vyložte obdélníkový plech pečicím papírem (ideálně o rozměrech 26x16x4 cm.
  • Pokud máte mnohem větší plech, ingredience zdvojnásobte.
  • Všechny suché ingredience na těsto smíchejte v míse metličkou.
  • Mokré ingredience zpracujte v mixéru nebo kuchyňském robotu a směs nalijte do mísy se suchými ingrediencemi.
  • Míchejte metličkou, dokud se vše nespojí.
  • Těsto nechte asi 5 minut odpočinout.
  • Těsto nalijte do vymazané formy a pečte v troubě 20–25 minut, nebo dokud nevyjde párátko zapíchnuté do středu čisté.
  • Buchtu nechte úplně vychladnout.
  • Jahody omyjte a nakrájejte.
  • Všechny ingredience na pudink přidejte do hrnce a míchejte metličkou, dokud v něm nezůstanou žádné hrudky.
  • Za stálého míchání přiveďte směs k varu.
  • Nechte vařit 30 sekund a vypněte oheň.
  • Pudink nalijte na těsto a rovnoměrně rozetřete.
  • Navrch přidejte jahody.
  • Přidejte vodu, kukuřičný škrob a sladidlo do hrnce a šlehejte, dokud ve směsi nezůstanou žádné hrudky.
  • Za stálého míchání přiveďte směs k varu.
  • Směs bude zpočátku zakalená, ale jakmile se uvaří, bude čirá.
  • Nechte vařit 30 sekund a vypněte oheň.
  • Směs nandejte na jahody.
  • Moučník přendejte do lednice alespoň na 60 minut (lépe déle), aby ztuhl.
  • Nakrájejte a podávejte!
Řezy s pudinkem a jahodami.
www.elavegan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.