Jahodové řezy s pudinkem je úžasný veganský moučník, který se skládá z nadýchaného těsta, pudinkové náplně a čerstvých jahod, si zamilujete! Neobsahuje vejce, mléčné výrobky, lepek ani rafinovaný cukr a navíc se připravuje z jednoduchých ingrediencí.
Co budete potřebovat
Suché ingredience na těsto:
- 150 g ovesné mouky (v případě potřeby bezlepkové)
- 100 g granulovaného sladidla dle výběru
- 80 g rýžové mouky
- 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/3 lžičky soli
Mokré ingredience na těsto:
- 160 ml rostlinného mléka
- 1/2 zralého banánu
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce citronové nebo limetkové šťávy
- 1 lžička vanilkového extraktu
Na pudink:
- 5 lžic kukuřičného škrobu
- 400 ml rostlinného mléka
- 5 lžic granulovaného sladidla dle výběru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/8 lžičky mleté kurkumy
Na polevu:
- 450 g jahod nakrájených na plátky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce granulovaného sladidla dle výběru
- 240 ml vody
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vyložte obdélníkový plech pečicím papírem (ideálně o rozměrech 26x16x4 cm.
- Pokud máte mnohem větší plech, ingredience zdvojnásobte.
- Všechny suché ingredience na těsto smíchejte v míse metličkou.
- Mokré ingredience zpracujte v mixéru nebo kuchyňském robotu a směs nalijte do mísy se suchými ingrediencemi.
- Míchejte metličkou, dokud se vše nespojí.
- Těsto nechte asi 5 minut odpočinout.
- Těsto nalijte do vymazané formy a pečte v troubě 20–25 minut, nebo dokud nevyjde párátko zapíchnuté do středu čisté.
- Buchtu nechte úplně vychladnout.
- Jahody omyjte a nakrájejte.
- Všechny ingredience na pudink přidejte do hrnce a míchejte metličkou, dokud v něm nezůstanou žádné hrudky.
- Za stálého míchání přiveďte směs k varu.
- Nechte vařit 30 sekund a vypněte oheň.
- Pudink nalijte na těsto a rovnoměrně rozetřete.
- Navrch přidejte jahody.
- Přidejte vodu, kukuřičný škrob a sladidlo do hrnce a šlehejte, dokud ve směsi nezůstanou žádné hrudky.
- Za stálého míchání přiveďte směs k varu.
- Směs bude zpočátku zakalená, ale jakmile se uvaří, bude čirá.
- Nechte vařit 30 sekund a vypněte oheň.
- Směs nandejte na jahody.
- Moučník přendejte do lednice alespoň na 60 minut (lépe déle), aby ztuhl.
- Nakrájejte a podávejte!